VM håndbold

Én gruppe stikker ud i mellemrunden

Efter den første VM-uge er de dårligste hold sorteret fra, så i mellemrunden kan vi se frem til flere tætte kampe, spår håndboldekspert Lærke Møller.

Farvel til Angola, Cameroun, Iran, Usbekistan, Slovakiet, Tunesien, Paraguay og Kina. Og goddag til mere spænding ved VM i kvindehåndbold.

Mandag aften indledes jagten på knockoutkampene, der i mange tilfælde definerer succes eller fiasko. Fra nu kan et nederlag være udslagsgivende, og derfor er der udsigt til flere store kampe, når mellemrunden fløjtes i gang.

Det vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller, og her gennemgår den tidligere landsholdsspiller mellemrunderne én for én, og så giver hun sit bud på kvartfinalerne ved VM anno 2021.

Gruppe 1

Krydser med gruppe 2, så vinderen af den ene gruppe møder nummer to fra den anden gruppe.

Lærke Møller spår: Frankrig bliver nummer 1. Rusland bliver nummer 2.

- Jeg ser ikke rigtigt nogen udfordrere til Frankrig og Rusland – på trods af at Rusland mangler tre af nationens bedste bagspillere. Men de har et utroligt spændende hold, der også stiller med en god bredde. Og Frankrig har jeg som en af favoritterne til at vinde guld. De har to gode spillere på hver plads, og Zaadi binder det rigtigt godt sammen. Frankrig har også en erfaring, der kan komme dem til gode, så jeg går med Frankrig som gruppevinder, siger Lærke Møller.

Gruppe 2

Krydser med gruppe 1, så vinderen af den ene gruppe møder nummer to fra den anden gruppe.

Lærke Møller spår: Norge bliver nummer 1. Holland bliver nummer 2.

- Det her er den mest spændende gruppe, og jeg tror, Holland og Sverige ender på pointlighed. Jeg tror ikke på, de kan slå Norge, og derfor kommer målforskellen nok til at afgøre, hvem der går videre sammen med Norge. Det er en dynamitpulje, der er meget lige mellem Holland og Sverige.

- Hvem kan tabte mindst til Norge og vinde størst over de andre hold? Det er næsten umuligt at sige. Jeg går med Holland, fordi de er to mål bedre end Sverige inden mellemrunden. Men det er 50/50, og hvis jeg skal udpege et hold igen om en time, kan det lige så godt være Sverige.

Gruppe 3

Krydser med gruppe 4, så vinderen af den ene gruppe møder nummer to fra den anden gruppe.

Lærke Møller spår: Danmark bliver nummer 1. Tyskland bliver nummer 2.

- Jeg er sikker på, Danmark slår Tyskland, og de to hold derfor går videre som nummer et og to. Danmark og Tyskland har de bredeste trupper og mest kvalitet i gruppen, men Danmark har en bedre målmandsduo end Tyskland. Ungarn kan kun udfordre, hvis de slår Danmark, og det tror jeg ikke på, siger Lærke Møller.

Gruppe 4

Krydser med gruppe 3, så vinderen af den ene gruppe møder nummer to fra den anden gruppe.

Lærke Møller spår: Spanien bliver nummer 1. Brasilien bliver nummer 2.

- Jeg havde troet, at Kroatien ville have været en anden størrelse i gruppespillet. Men det her er coronagruppen i mellemrunden, for både Kroatien og Østrig har været ramt. Derfor er der ikke de store udfordrere til de to første pladser, som Spanien og Brasilien sætter sig på. Jeg tror, hjemmeholdet Spanien tager førstepladsen.

Kvartfinalerne

Hvis Lærke Møllers forudsigelser holder stik, vil vi se følgende kvartfinaler ved VM:

  1. Frankrig - Holland
  2. Danmark - Brasilien
  3. Norge - Rusland
  4. Spanien - Tyskland

I semifinalerne mødes vinderne af kvartfinale 1 og 2 i den ene kamp. Vinderne af kvartfinale 3 og 4 mødes i den anden semifinale.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.