VM håndbold

- Det er det nemmeste, siger dansk debutant om "smukke" detaljer

Simone Petersen spillede en stor rolle i Danmarks 11-målssejr over Ungarn i VM-mellemrunden.

Man skal ikke gøre tingene sværere, end de er. Men for Simone Petersen kan det, der synes sværest, være det letteste.

Selvom det ikke ligefrem er til at se på statistikken – ingen scoringer, ingen assists, kun otte et halvt minut på banen – spillede slutrundedebutanten en flot landskamp.

Især i syv mod seks-spillet sprudlede den 24-årige Herning-Ikast-playmaker.

Flere gange udnyttede hun, at modstandernes forsvarsspillere ikke samlede benene. Tunnel.

- Der står ofte to store treere inde i midterforsvaret, og det er lidt svært for dem at samle benene, så det er det nemmeste, siger Simone Petersen til TV 2 SPORT.

- Vi kommer til rigtig mange gode løsninger, og så er det dejligt, at stregspillerne greb hvert eneste indspil, jeg havde.

Det er ret imponerende, at en så urutineret spiller bare går ind og er chefen

Jesper Jensen, landstræner

Simone Petersen er blandt de nyeste spillere på landsholdet. Kampen mod Ungarn var hendes blot tiende.

Stor ros fra ekspert og landstræner

Der var faktisk kun tre spillere, der fik færre minutter på banen end Petersen, men det afholdt ikke TV 2 SPORTs ekspert Peter Bruun Jørgensen fra at give hende 5 i sin karakterbog, hvor 6 er det højeste.

- Det er bare imponerende. Det sidder lige i skabe, og hun er bare iskold. Hun havde tre smukke, smukke indspil til stregen mellem benene. Hun har en fantastisk evne til at styre tempoet i syv mod seks-spillet, skriver han i karakterbogen.

Simone Petersen sprudlede i Danmarks storsejr over Ungarn ved VM - især i kraft af assistspillet til stregen. Video: Bo Bentsen

- Jeg var optimistisk over det fra start, men jeg er ikke blevet mindre optimistisk, da jeg så det i dag. Hun styrede det rigtig godt.

Simone Petersen havde knap så meget held med sit spil i kampen mod Sydkorea mandag og var selvfølgelig efterfølgende glad for sejren, men skuffet over sin egen præstation.

- I forhold til hvor hård hun var ved sig selv efter sidste kamp, er det ret imponerende, at en så urutineret spiller bare går ind og er chefen (i angrebet, red.) de sidste 20 minutter af kampen, siger landstræner Jesper Jensen.

"Splitter dem ad"

Ungarerne var det første hold under VM, der formåede at presse Danmark, selvom det ikke ser sådan ud på slutstillingen 30-19.

Men efter knap 13 minutter var ungarerne faktisk foran med 7-4.

- Jeg er rigtig glad for sejren. Jeg synes, vi ender med at splitte dem ad og spiller en rigtig fin kamp, siger Simone Petersen.

- Vi kommer lidt… ikke vanskeligt fra start, men der er lidt udfordringer. Det får vi rettet til, og så kører vi bare derudad.

- Vi var ret bevidste om, at hvis vi kom lidt i vanskeligheder, var vi stærke nok til at rette tingene til og stærke nok til at slå Ungarn.

Én af nøglerne var altså syv mod seks-spillet og dermed SImone Petersen, der især er tiltænkt en rolle i dét spil under VM.

Sejren over Ungarn efterlader Danmark i en særdeles gunstig situation i mellemrundegruppen. Faktisk kan danskerne allerede inden næste kamp mod Tjekkiet være sikret en plads i kvartfinalen. Læs mere her: