VM håndbold

VM-profil var stolpeskud fra at slå vild målrekord igen

Nathalie Hagman scorede 19 mål i svensk storsejr på 55-20, men kunne have scoret endnu flere.

Et stolpeskud i sidste minut og en holdkammerat, der ikke afleverede, kostede Nathalie Hagman hendes anden målrekord på fire dage.

I søndags scorede den svenske højrefløj 19 gange mod Puerto Rico og slog sin egen rekord på 17 mål sat ved EM i 2018, og det vanvittige stunt gentog den tidligere TTH-, NFH og Odense-spiller så igen, da Sverige knuste Kasakhstan med hele 55-20.

Men Hagman, der i dag spiller i franske Nantes, havde faktisk alle muligheder at slå sin egen rekord i opgøret.

Udover et brændt straffekast i første halvleg misbrugte den 30-årige svensker yderligere fem chancer foran det sønderbombede kasakhstanske mål. Med ét minut og 18 sekunder tilbage havde holdkammeraten Emma Lindqvist også mulighed for at spille Hagman fri, så hun kunne score sit 20. mål, men Herning-Ikast-spilleren valgte at afslutte selv.

Kort efter - med 51 sekunder igen - sendte keeper Johanna Bundsen en lang aflevering op i hænderne på en fremstormende Hagman, det måtte se sin afslutning ramme stolpen. Og så nåede svenskerne ikke flere afslutninger, og Hagman måtte nøjes med at tangere sin egen rekord.

Sverige var tydeligvis på storstilet måljagt mod Kasakhstan, fordi svenskerne før kampen havde en dårligere samlet målscore end Holland, som Sverige forleden spillede uafgjort med.

Det uafgjorte resultat betyder, at den samlede målscore meget vel kan blive afgørende for, om det bliver Sverige eller Holland, der går videre til kvartfinalerne sammen med Norge.

Med storsejren er Sveriges målscore lige nu 32 mål bedre end Hollands. Men hollænderne mangler også at møde Kasakhstan...