3000 euro, dansk pakkeleg og en alternativ VM-menu

TV 2 SPORTs hÄndboldredaktion fortÊller om stort og smÄt, der er set og sket i hallerne til VM i Spanien.

et var en alt andet end tilfreds Jan Basny, der hoppede rundt pÄ sidelinjen i VM-kampen mellem Danmark og Tjekkiet i sin egenskab af tjekkisk landstrÊner.

Den 58-Ärige tjekke i flot, lilla skjorte brokkede sig gentagne gange til og over kampens to dommere fra Algeriet og indkasserede ogsÄ en advarsel undervejs. Men efter kampen ville han ikke snakke om de to med flÞjterne.

- 3.000 euro, sagde Basny bare pÄ engelsk til TV 2 SPORTs reporter, efter han to gange i interviewet havde afvist at kommentere pÄ dommerne. Det kan koste dyrt for en trÊner at vÊre for Äbenmundet, nÄr IHF mÄske lytter med.

HĂžrt i Hallen

'HĂžrt i hallen' er beretninger og skĂŠve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens hĂ„ndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i hÄndboldmiljÞet.

Har du ogsĂ„ hĂžrt eller set noget i hallen, som du synes, vi bĂžr vide? Skriv til os pĂ„ hoertihallen@tv2.dk 

Vi er pÄ vej ind i VM's uge tre og er nÄet til det punkt under ethvert mesterskab, hvor den samme hotelbuffet som pÄ dag ét ikke ser helt sÄ indbydende ud lÊngere.

Heldigvis findes der alternativer, og det benyttede Sydkorea sig af med en solid omgang takeaway fra den lokale McDonalds i Barcelona. Om det havde indvirkning pÄ koreanernes prÊstation dagen efter mod Tyskland, skal man nok vÊre diÊtist eller lignende for at kloge sig pÄ, men sprede glÊde gÞr en god Big Mac og nogle nuggets jo altid.

Og apropos glÊde, sÄ er VM midt i corona-tristesse og snakken om (for) dÄrlige hold heldigvis ogsÄ fyldt med masser af gode historier.

Kun en kold skid blev ikke lidt rÞrt af at se den japanske mÄlvogter Osawa i glÊdestÄrer efter Japans sejr over Østrig, hvor Osawa blev kastet ind til sin fÞrste landskamp nogensinde, da Japan manglede den normale fÞrstekeeper, og andenkeeperen fik rÞdt kort.

GlÊde er der utvivlsomt ogsÄ i den danske VM-lejr, og humÞret fik mÄske endda et ekstra nÞk opad torsdag aften, da der var arrangeret pakkeleg. Som danskerne spiller ved VM nu, kunne der godt komme endnu sjovere pakker pÄ bordet i nÊste weekend.

MÄske er vi ogsÄ sÄ heldige, at der til den tid kommer lidt flere end de par hundrede tilskuere til kampene i Granollers, vi har set indtil nu. Det har mest vÊret spillernes familiemedlemmer og frivillige, og mod Tjekkiet dukkede velkendte ansigter som DHF-formand Morten Stig Christensen og direktÞrtyper som Kasper JÞrgensen og Lars Peter Hermansen ogsÄ op. Skulle vi hÄbe pÄ en kvartfinale mod Spanien? SÄ kunne det i det mindste vÊre, at lokalbefolkningen fik interesse i at dukke op.

Du kan skrive til ’HĂžrt i hallen’ pĂ„ hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hĂžrt noget i hallen eller set noget til VM eller hjemme i Danmark, som vi bĂžr vide.

I den kommende uge er der kun VM-kampe pÄ TV 2's kanaler. Se sendeplanen for VM her