VM håndbold

Ekspert raser over afgørende kendelse

Danmark tabte VM-semifinalen efter en gyserafgørelse mod Frankrig. Det kunne muligvis have set anderledes ud, hvis en kendelse var gået den anden vej.

Èt mål. Det var forskellen, da Danmark blev sendt ud af VM med et nederlag på 23-22 til OL-guldvinderne fra Frankrig.

Det var altså marginalerne, der afgjorde semifinalen til sidst, og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kunne én bestemt situation potentielt have vendt om på vinder og taber i kampen.

- Jeg bliver nødt til at sige én ting. Der er et kæmpe, kæmpe frikast på Anne Mette Hansen (Haugsted, red.) på den andensidste situation. Det er en fuldstændig sikker to minutters udvisning, som ville have givet Danmark et overtalsspil at afgøre tingene på, siger eksperten.

- Dommeren står halvanden meter fra. Jeg fatter det ikke, og når I ser den igen, vil I sige: Den har du sgu ret i, Bent Nyegaard.

- Det er Haugsted, hvor der kommer en ind og kaster sig ind i hende fra siden. Det forstår jeg ikke. Den franske spiller kommer ind fra siden og kaster sig ind i hende. Det er to minutter i en normal samtale. Men det skal ikke være hele skylden, slutter han.

Se situationen i videoen over artiklen.

Den omdiskuterede situation kom med kun ni sekunder tilbage af kampen. Bolden endte kort efter i hænderne på Kathrine Heindahl, der med fem sekunder igen sendte bolden videre til Line Haugsted.

Hun forsøgte et afgørende kast mod mål, men bolden strøg over. Danmark fik en sidste mulighed på et frikast, hvor Anne Mette Hansen heller ikke havde succes, og Frankrig vandt kampen 23-22.