VM i håndbold 2023

Danmark vinder OL-medalje, spår Frankrigs succestræner

De olympiske mestre fra Frankrig måtte slide hårdt for at slå Danmark og spille sig i VM-finalen.

Han har vundet både EM, VM og OL med det franske landshold, så Olivier Krumbholz er værd at lytte til.

Især for os danskere, efter Frankrig med hiv og sving vandt fredagens VM-semifinale med 23-22.

- Jeg ser et dansk hold med nogle meget dygtige spillere og en rigtig god træner. De gør fremskridt, og ved OL i Paris er jeg sikker på, de kommer på podiet, siger Olivier Krumbholz til TV 2 SPORT.

Danmarks kvindelandshold har ikke været kvalificeret til OL siden 2012, men i de seneste år er forskellen på Danmark og verdenseliten blevet meget mindre. Fredag var den der slet ikke.

- Nu skal vi lige have lov til at komme os over skuffelsen. Men jeg vil sige, det er fedt nok, vi er skuffede og triste over at have tabt til de olympiske mestre. Det er trods alt et tegn på, vi er kommet langt, siger den danske landstræner Jesper Jensen.

Den franske specialitet

I VM-semifinalen var Danmark foran i størstedelen af kampen. Knap et kvarter før tid var stillingen 18-15, men så blev de olympiske mestre sat i gang af to udvisninger til Danmark, og cirka fem minutter før tid kom franskmændene så foran for første gang i kampen.

- Vi var ikke nervøse, men vi spillede ikke ret godt i første halvleg. Vi smed ni bolde væk, og det er for meget, siger Krumbholz og tilføjer:

- I anden halvleg fungerede den franske specialitet, 5:1-forsvaret, meget bedre. Vi havde flere løsninger i angrebet, og det var fantastisk, vi vandt den her kamp. Vi er meget glade, for det danske hold er virkelig godt. De har mange gode og unge spillere – især i bagkæden er de meget stærke.

Søndag skal Frankrig spille finale mod Norge, mens Danmark møder Spanien i kampen om bronzemedaljer.