VM håndbold

Danske VM-spillere missede bussen, testforvirring og fint besøg

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Der var tårer og tomme blikke hos de danske håndboldkvinder efter gyser-nederlaget i VM-semifinalen, og for fire af de danske spillere blev pinen trukket ekstra ud, inden de fik lov at komme væk fra Palau d'Esports i Granollers.

De fire - Kathrine Heindahl, Mie Højlund, Kristina Jørgensen og Line Haugsted - nåede nemlig ikke Danmarks bus hjem til hotellet, da de sad fast i dopingkontrollen så længe, at holdkammeraterne til sidst måtte køre tilbage til Barcelona uden dem. I stedet måtte de fire køre tilbage senere med en officiel IHF-bil.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Og når nu vi er ved IHF, så har det internationale håndboldforbund og de spanske VM-arrangørerne fået skabt en del forvirring i finaleweekenden. Før fredagens semifinale blev de normale coronatests af spillerne på kampdage pludselig aflyst, men nu er de indført igen til søndagens finale og bronzekamp.

Til de kampe bliver der formentlig godt fyldt i Palau d'Esports, hvilket der ellers ikke har været til ret mange af VM-kampene. I en halvtom arena er det så til gengæld nemmere at få øje på velkendte ansigter, så vi har spottet både spilleragenter, flere danske klubdirektører og også Nykøbing Falster-træner Jakob Larsen i hallen for at heppe på Danmark.

Under fredagens semifinaler dukkede EHF-præsident Michael Wiederer sørme også op - måske for at blive klogere på, hvordan i alverden det skal lykkedes EHF at gennemføre januar måneds EM for herrer i Ungarn og Slovakiet, når coronaen lige nu spreder sig i Europa som bumser på en pomfritglad teenager.

'Hørt i hallen' er på vej på juleferie og vender først tilbage efter nytår, men vi slutter 2021 med at byde velkommen tilbage til den tidligere ligatræner Kurt Nielsen, som nu - i en alder af snart 71 år - er tilbage på bænken i TTH Holstebro som assistenttræner for den vikarierede cheftræner Claus Uhrenholdt. Det må gøre ham til den hidtil ældste træner i herreligaen.

Godt gået, Kurt, som også gør comeback på TV 2 SPORT på onsdag. Der sender vi nemlig TTH Holstebros hjemmekamp mod Aalborg.

God jul og godt nytår, håndboldvenner.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallerne i Danmark eller set noget til VM, som vi bør vide.

TV-kampe i den kommende uge? Se sendeplanen her