VM håndbold

Flere spillere mener, at Danmark var bedre end Frankrig

Danmark tabte VM-semifinalen med et mål efter at have været foran i størstedelen af kampen.

Skuffelsen lå som en massiv tåge rundt om de danske spillere, da de mødte pressen efter fredagens VM-semifinale.

Efter en flot kamp var det svært at få øje på det lyspunkt, der trods alt findes et sted i nederlaget. I store dele af kampen var Danmark nemlig foran Frankrig – både spillemæssigt og på måltavlen og derfor rammer nederlaget på 23-22 enormt hårdt.

Kathrine Heindahl: - Jeg står med en følelse af, at vi havde alle muligheder for at spille os i en VM-finale. Og jeg synes, at vi spillede end bedre kamp end franskmændene. Det er meget små ændringer, der afgør kampen til deres fordel.

Mette Tranborg: - Jeg synes, at vi har overhånden gennem hele kampen. Alle, der kommer på banen, gør det sindssygt godt. Og det er bare så frustrerende at se, at det er marginaler, der gør, at vi ender med at tabe.

Lærke Nolsøe: - Vi sidder på kampen, og i 55 minutter er den fuldstændigt vores. Men så står vi alligevel her og skal ikke spille den VM-finale, vi sindssygt gerne ville have spillet.

- Vi er kommet langt

Det er andet år i træk, at Danmark bliver besejret i en semifinale. I fjor lykkedes det ikke at vifte skuffelsens tåge væk inden EM-bronzekampen, der endte med et overraskende nederlag til Kroatien.

Det må ikke gentage sig i år, forsikrer flere spillere, for Danmark er på mange måder blevet et bedre hold. Det viser fredagens spinkle nederlag til Frankrig, og dét skal være lyset, der trænger igennem til spillerne.

- Nu skal vi lige have lov til at komme os over skuffelsen. Men jeg vil sige, det er fedt nok, vi er skuffede og triste over at have tabt til de olympiske mestre. Det er trods alt et tegn på, vi er kommet langt, siger landstræner Jesper Jensen.

Danmark møder Spanien i bronzekampen søndag eftermiddag. Finalen står mellem Frankrig og Norge.