VM håndbold

Ny vinkel viser halsgreb i afgørende angreb - overbeviser ekspert

En omdiskuteret situation fra afslutningen af Danmarks VM-semifinale mod Frankrig bliver nu vist fra en ny vinkel.

Der var ni sekunder tilbage af VM-semifinalen mellem Danmark og Frankrig.

Den ligger i halsregionen, og derfor er der udvisning

Kasper Christensen, håndboldekspert på TV 2 SPORT under slutrunden

Line Haugsted var på vej mod mål, men ind fra siden kom den franske profil Meline Nocandy. Hun satte en tackling ind, stoppede Haugsted, og spillet kørte videre.

Efter opgøret blev det diskuteret, hvorvidt Haugsted blev ramt ureglementeret, og hvorvidt tacklingen i så fald var nok til en udvisning.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard var ikke i tvivl, da han kort efter kampen kaldte det "et kæmpe, kæmpe frikast og en fuldstændig sikker udvisning."

Den klare udmelding var Herning-Ikast-træner og håndboldekspert Kasper Christensen i første omgang ikke enig i.

- Jeg synes egentlig, hun kommer ind og rammer en okay timing. Den ligger da lige på grænsen, men min påstand er, at hvis det havde været linjen, havde der været tre-fire udvisninger mere i kampen.

- Så jeg synes faktisk, at den ligger inden for rammen af, hvad dommerne kan tillade, siger han.

Men efter at have set sekvensen igen fra en ny vinkel, som ikke blev vist på tv-billederne under kampen, måtte han give Bent Nyegaard ret.

- Vi havde kun set den fra den anden vinkel før. Nu vil jeg faktisk give Bent en lille smule ret. Når man ser det fra den anden vinkel, synes jeg også, der er et slag med Nocandys højre arm. Den ligger i halsregionen, og derfor er der udvisning, siger Christensen.

Se sekvensen i videoen over artiklen.

Klar udvisning

De nye billeder af situationen gjorde også Bent Nyegaard endnu mere sikker i sin sag.

- Det er dejligt at være uenig med Kasper Christensen, og jeg giver ham da ret i, at vi er i en gråzone. Men fakta er, at det der er et halsgreb. Og halsgreb har ikke noget med spillet at gøre.

- Du må angribe, du må gå ind og holde fast og sådan noget, men det er et halsgreb, og derfor er det en fuldstændig klar to minutters udvisning, siger Nyegaard.

Faktum er dog, at kendelsen ikke blev ændret, og kampen endte med dansk nederlag på 23-22 til de franske OL-guldvindere.

Frankrig møder Norge i VM-finalen, mens Danmark spiller bronzekamp søndag mod Spanien.