VM håndbold

Landstræner og spillere står i kø for at hylde Toft

Det er meget populært, at Sandra Toft endelig har sikret sig en medalje med landsholdet.

Hun har været en del af den ene nedtur efter den anden med det danske landshold, men søndag viste det sig at være det hele værd.

Landsholdsanfører Sandra Toft fik endelig sin medalje. En medalje, der kom i hus efter en personlig krise, hvor overvejelser om et karrierestop fyldte, mens hun mærkede ensomheden i Frankrig.

- Jamen, man kunne næsten se på mig under kampen, hvor meget den medalje betyder for mig. Det kan jeg slet ikke sætte ord på, lød det fra en rørt Sandra Toft til TV 2 SPORT efter sejren over Spanien i VM-bronzekampen.

Glæden over bronzemedaljen på det danske landshold var tydelig, og Tofts holdkammerater blev ekstra glade og rørte, da de så den 32-årige keepers kamp for at fjerne tårerne i øjenkrogen, mens kampen så småt var ved at være afgjort.

Jesper Jensen

Landstræner, Danmark

- Hun har været så mange ting igennem med knæskader og alt muligt andet. Da de endelig vandt medaljen i 2013, var hun fandeme ude med sygdom og skade. Hun har haft en hård tid i nogle klubber. Hun er bare så dedikeret til håndbold her, selvom hun rejser rundt i Europa med klubkampe og giver alt, hvad hun kan dér, så er landsholdet by far det største for hende. At hun endelig, endelig, endelig kan få en medalje, er nok det, jeg er allermest glad for, at de (spillerne, red.) får lov til at opleve.

Kristina Jørgensen

Landsholdsspiller, Danmark

- At se hende så rørt, gør også mig rørt. Det er virkelig fedt at se nogen, der har kæmpet så lang tid for noget, der har betydet så meget. At hun står her nu og har leveret en formidabel slutrunde... Ingen andre end hende har fortjent det mere.

Althea Reinhardt

Landsholdsspiller, Danmark

- Det var fantastisk. Det er så fortjent. Det er så fedt, at hun får den medalje. Det er skønt. Man bliver også rørt. Jeg kender hende uden for banen og ved, hvor passioneret hun er, og hvor meget hun har ønsket den her. Så det er jo bare megafedt. Jeg er stolt af hende og kan virkelig unde hende det.

Mie Højlund

Landsholdsspiller, Danmark

- Toft har kæmpet for det her i så sindssyg lang tid, og sidste år var lige ved og næsten, og den gjorde ondt på hende og os alle sammen. I dag skulle vi vinde den for holdets skyld, men også for Tofts skyld. Hun har fortjent den så sindssygt meget.