VM håndbold

Toft mødte udfordringer i sin tale inden kampen

Sandra Toft strålede af glæde, efter at bronzemedaljen var i hus.

Den danske landsholdsanfører, Sandra Toft, gik forrest søndag eftermiddag. For nu skulle det være. Nu skulle medaljen med landsholdet endelig i hus.

Det havde hun indtil søndag eftermiddag aldrig opnået, og det har taget hårdt på hende. Derfor var det en kæmpe forløsning, da bronzekampen mod Spanien i sikker stil blev vundet med 35-28.

- Ej, men det kan jeg slet ikke… Jeg er helt vildt rørt. Det var jeg faktisk allerede inden kampen, da jeg skulle holde min lille tale til pigerne. Jeg havde på fornemmelsen, at vi ville gøre det, og jeg er bare ekstremt glad for at spille på det her hold. Det er det vildeste hold nogensinde, og jeg er superstolt på alles vegne, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Som anfører samlede hun sine holdkammerater og holdt en tale for dem inden kampen. En tale, der så ud til at virke. For på banen var der ikke noget, der kunne slå danskerne ud.

Efter en tæt start trak de fra, og kampen var reelt afgjort efter 40 minutter.

Hvad sagde du til pigerne?

- Jamen, at jeg havde svært ved at holde den tale, fordi jeg kunne mærke tårer, der pressede sig på. Og jeg vidste, at hvis vi spillede røven ud af bukserne, ville vi få den medalje, og vi skulle ikke bare have den, fordi vi fortjener den – selvfølgelig gør vi det, men det vil Spanien også mene, at de gør. Vi skulle have den, fordi vi vil det helt ind i hjertet.

Medaljen kom i hus efter personlig krise

Toft fortalte under slutrunden i Spanien, at hun har haft to hårde år efter den store skuffelse til VM i Japan i 2019. Niendepladsen slukkede den olympiske drøm, og så indtraf coronapandemien, hvilket gjorde tilværelsen i Frankrig svær.

Noget, der endte i en personlig krise, og som satte gang i tanker om et karrierestop. Nu er hun kommet videre og har mod på mere.

Hvordan sætter en medalje alle de hårde tider i perspektiv?

- Jamen, man kunne næsten se på mig under kampen, hvor meget den medalje betyder for mig. Det kan jeg slet ikke sætte ord på.

Hvad gør det for din fremtidige karriere?

- Nu er jeg bare sulten efter at få noget, der er endnu pænere. Vi skal have en kæmpe fest. For en gangs skyld er det ikke gravøl, men sejrsfest. Det ser jeg frem til, siger Sandra Toft.

Sandra Toft fik slutrundedebut i 2011 og var på grund af sygdom ikke med to år senere, da Danmark vandt VM-bronze.