VM håndbold

Danmark topper flere VM-lister

Line Haugsted og Althea Reinhardt topper to VM-statistikker, der fremhæver hver deres force.

Bronzemedaljerne var det synlige bevis på, at Danmark fik et godt resultat med hjem fra VM.

Men hvis de danske spillere kigger i statistikbogen, er der også noget positivt at hente. Her er der nemlig to danskere i top i hver sin kategori.

Line Haugsted topper listen med flest blokeringer i forsvarsspillet. Her har hun blokeret for et mål til modstanderne hele 19 gange. Det skriver det internationale håndboldforbund (IHF).

Toptre over blokerede skud

  1. Line Haugsted (Danmark) - 19
  2. Liliana Da Silva Venancio (Angola) - 15
  3. Kelly Dulfer (Holland) - 12

Det er dog ikke kun Haugsted, der stopper en VM-statistik.

Det samme gør den danske målvogter Althea Reinhardt. Hun endte nemlig VM med en redningsprocent på 50, hvilket er flest af alle.

Toptre over redningsprocent

  1. Althea Reinhardt (Danmark) - 50
  2. Yara Ten Holte (Holland) - 44
  3. Sandra Toft (Danmark) - 43

Samtidig kan det også ses på listen, at Sandra Toft indtager en tredjepladsen.

Hun ender dog ikke på samme redningsprocent, men kan samlet set notere sig for at være den, der har flest redninger i hele turneringen, nemlig 80.

TV 2 SPORTs håndboldekspert havde tilmed Line Haugsted og Althea Reinhardt på sit All Star-hold med begrundelsen:

- Det er både for Reinhardt og Haugsted det internationale gennembrud der her. Det har ligget og luret, men her har det krystalliseret sig. Reinhardt har været helt, helt ekstraordinær, og Haugsted har vist sig både som den fantastiske forsvarsspiller, hun er, og at hun for eksempel mod Frankrig i semifinalen holder niveau mod de allerbedste, lyder vurderingen fra Bent Nyegaard.

Her er de øvrige statistikvindere

Nathalie Hagman fra Sverige sluttede som suverænt nummer et på topscorerlisten. Undervejs i turneringen havde hun to kampe, hvor hun scorede 19 mål. I alt scorede hun 71 mål i 7 kampe, der giver et gennemsnit på lidt over 10 mål per kamp. Spaniens Alexandrina Cabral Barbosa sluttede på andenpladsen med 44 mål, imens Kazakhstans Irina Alexandrova scorede 43 mål.

Danmarks topscorer blev Kristina Jørgensen med 32 mål.

Østrig var ramt af flere positive coronatests både inden og under VM. Dette lod Patricia Kovacs sig ikke påvirke af. Hun styrede de østrigske tropper og leverede 46 assists undervejs, hvilket var flest af alle under VM. Kombinerer man mål og assists er det også Kovacs, der suveræn topper den statistik.

Spaniens Alexandrina Cabral Barbosa er kendt som en god angrebsspiller, men det er faktisk i forsvaret, at hun topper en statistik. Hun er den spiller, der har lavet flest bolderobringer i forsvaret, nemlig 11.