VM håndbold

- Det er helt urimeligt, siger Nyegaard om All Star-hold

Ingen slutrunde uden et All Star-hold, og ingen slutrunde uden kritik af det internationale håndboldforbunds valg til positionerne.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kan ikke lide, hvad han ser.

Han kigger på det officielle All Star-hold for VM i kvindehåndbold og ved ikke helt, hvor han skal begynde. For der er meget galt med det, mener han.

- Jeg synes, det bliver for politisk.

Inden søndagens bronzekamp og finale gav han og to andre eksperter deres bud på et All Star-hold, og det ser ikke umiddelbart ud til, at Nyegaards hold er nået frem til det internationale håndboldforbund (IHF). Kun to spillere går nemlig igen i form af norske Nora Mørk og franske Grace Zaadi.

- Jeg kan ikke forstå, at IHF og deres folk igen vil sætte deres troværdighed på spil for at politisere og sørge for, at de sidste fire tilbageværende nationer har en repræsentant med. Det giver ingen mening, som de gør det år efter år, men det er desværre sådan, det er, og det vil gentage sig igen og igen, siger Bent Nyegaard.

Reinhardt burde erstatte Toft, mener Nyegaard

Den eneste dansker på holdet er målvogter og hedder Sandra Toft. Den 32-årige danske anfører er god, men ifølge eksperten er hun blevet overstrålet af sin landsmand ved dette mesterskab.

- Faktum er, at Althea Reinhardt har stået fuldstændig fantastisk og bedre end Toft. Jeg synes, det er helt urimeligt ikke at anerkende hendes præstation ved at give hende den hæder.

- Set fra min stol skyldes beslutningen, at Sandra Toft er en større karakter i det internationale håndboldsamfund.

 1. Sandra Toft.

  Sandra Toft

  Danmark, Målvogter
 2. Frances left wing Coralie Lassource.

  Coralie Lassource

  Frankrig, Venstre fløj
 3. Reistad.

  Henny Reistad

  Norge, Venstre back
 4. Frances centre back Grace Zaadi Deuna prepares to shoot during the quarter final handball match between France and Sweden of the IHF World Womens Handball Championship at the Palau dEsports in Granollers on December 15, 2021. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

  Grace Zaadi

  Frankrig, Playmaker
 5. Nora Mørk og Norge er i kvartfinalen.

  Nora Mørk

  Norge, Højre back
 6. Spains right wing Carmen Martin celebrates after scoring during the semi-final handball match between Norway and Spain of the IHF World Womens Handball Championship at the Palau dEsports in Granollers on December 17, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP)

  Carmen Martin

  Spanien, Højre fløj
 7. Frances Pivot Pauletta Foppa.

  Pauletta Foppa

  Frankrig, Streg
Fotos: Sandra Toft. (Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix), Frances left wing Coralie Lassource. (Pau Barrena / Ritzau Scanpix), Reistad. (Pau Barrena / Ritzau Scanpix), Frances centre back Grace Zaadi Deuna prepares to shoot during the quarter final handball match between France and Sweden of the IHF World Womens Handball Championship at the Palau dEsports in Granollers on December 15, 2021. (Photo by Pau BARRENA / AFP) (Pau Barrena / Ritzau Scanpix), Nora Mørk og Norge er i kvartfinalen. (Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix), Spains right wing Carmen Martin celebrates after scoring during the semi-final handball match between Norway and Spain of the IHF World Womens Handball Championship at the Palau dEsports in Granollers on December 17, 2021. (Photo by Josep LAGO / AFP) (Josep Lago / Ritzau Scanpix), Frances Pivot Pauletta Foppa. (Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix),

Storspillende svensker overset

Nyegaard har også svært ved at forstå, at Sveriges Jamina Roberts er blevet forbigået til fordel for norske Henny Reistad.

- Jeg er helt vild med Henny Reistad. Men det her har ikke været Reistad på det topniveau. Det er en af de kommende års bedste spillere overhovedet, men Jamina Roberts har bare spillet en fuldstændig fantastisk turnering.

Derudover ærgrer han sig over, at norske Kari Brattset Dale er blevet valgt som den mest værdifulde spiller, så der kan blive gjort plads til franske Pauletta Foppa på stregpositionen. Sådan bør det ikke være, mener han.

Han begriber heller ikke, hvordan man kan gå uden om Ruslands stærke ukrainer Yulia Managarova på højrefløjpositionen.

- Jeg har respekt nok for Carmen Martin, som har gjort det fint. Men når man har set Managarovas fantastiske teknik og forsvarsspil, så bliver jeg bare lidt ked af det.

Ærgrer sig på spillernes vegne

Det er ikke kun en skam for mesterskabet og for håndbolden, at All Star-holdet ikke afspejler spillernes præstationer.

Det er også synd for spillerne, der er blevet offer for et politisk spil, mener Nyegaard.

- Jeg er helt overbevist om, at det irriterer spillerne. De holder da selvfølgelig øje med, om de er klassificeret som det ene eller det andet. Jeg synes, at spillerne med de præstationer, som de leverer, fortjener, at de folk, der sidder og håndterer det her, udviser den respekt, at de i et eller andet omfang forsøger at finde den, som rent faktuelt har præsteret bedst, siger Nyegaard.