VM håndbold

- Det er skønt, at vi ikke skal blive ved med at fortælle, at vi er på vej

Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, glæder sig over Danmarks bronzemedalje ved VM og ser et stort potentiale i det danske landshold.

For første gang siden 2013 vandt det danske kvindelandshold en medalje ved en slutrunde.

Det glæder DHF's sportschef, Morten Henriksen, der mere end godkender den danske præstation under VM.

- Man kan vel ikke tillade sig at være andet end glad. En rigtig flot præstation. Ikke bare i dag (søndag, red.), men til hele mesterskabet, siger han.

Derfor er der også et enormt fremtidsperspektiv i dansk kvindehåndbold

Jesper Jensen

Danmark vandt VM-bronzekampen mod Spanien i overbevisende stil med 35-28, mens Norge blev verdensmestre efter en vild finale mod de olympiske mestre fra Frankrig.

Stor betydning for landsholdet

Ifølge Morten Henriksen betyder den danske præstation meget for kvindehåndbold. Specielt fordi det er så længe siden, Danmark senest har fået en medalje.

- Det betyder rigtig meget. Der har været tørke og et stort fokus på, at der ikke har været medaljer i lang tid. Og jeg tror, at både internt og eksternt er det rigtig spændende. Internt er det en forløsning hos pigerne, der gør, at jeg tror, at motivationen ikke falder, men stiger yderligere. Ikke fordi den ikke har været der. Men troen på at opnå endnu mere får lige en ekstra tak op ad, siger sportschefen.

Morten Henriksen fortæller også, at den danske præstation ikke kun har betydning på den korte bane. Faktisk kan bronzemedaljen få stor betydning på længere sigt.

- Det er skønt, at vi ikke skal blive ved med at fortælle, at vi er på vej. Men kan sige, at vi er der. Det så vi allerede sidste år. For os har det jo været den her top-4, der hele tiden har været målet. At vi skal være med i den sidste weekend. Og nu har vi været det to mesterskaber i streg og krydrer det i år med medaljer. Jeg tror, det er et rigtig godt skridt i fortællingen om et hold, der er der, og er på vej ind i deres peak-periode. I stedet for et hold, der bare er på vej.

Morten Henriksen var med til ansætte Jesper Jensen som dansk landstræner i 2020.

Jesper Jensen giver Danmark topkarakter

Og netop Jesper Jensen glæder sig også over søndagens triumf. Han synes, den danske bronzemedalje er helt på sin plads. Faktisk giver han den danske indsats absolut topkarakter.

- Det har været suverænt. Helt suverænt. Der manglede bare lige et mål i semifinalen, så havde det været ekstraordinært. Vi vinder bronzekampen med syv, med fem i kvartfinalen og med plus ti i alle kampe i den indledende- og mellemrunden. Og så taber vi én kamp med et mål. Jeg synes, det er fortjent og absolut topkarakter.

Landstræneren ser, ligesom Morten Henriksen, store fremtidsmuligheder for det danske landshold, men også for dansk kvindehåndbold i al almindelighed.

- Alle vil det her projekt så meget. Derfor er der også et enormt fremtidsperspektiv i dansk kvindehåndbold. Både på klub- og landsholdsplan, siger Jesper Jensen.

Den danske landstræner vil gerne sætte fokus på nogle af alle de mennesker omkring landsholdet, som dagligt arbejder med landsholdet, men som måske ikke helt får den samme hyldest som for eksempel han selv og spillerne gør.

- Der er så mange, der har knoklet mere end 18 måneder, som jeg har knoklet for det, som fortjener det lige lidt mere. Det er ikke, fordi vi andre ikke fortjener det. Det gør vi også. Men der er bare virkelig nogle, der har lagt nogle kræfter og energi i det hold her og aldrig måske har fået den hyldest, de fortjener. Det synes jeg, de fortjener i dag, slutter landstræneren.