VM håndbold

Norge udnyttede kaosset, der vendte VM-finalen

Rod med en fransk udvisning i VM-finalen viste sig at være guld værd for Norge.

Frankrig skulle have holdt fest. En mindeværdig fest. En guldfest.

En af dem med guirlander, balloner og helium. Og bobler. Ikke mousserende, men dem fra Champagne-distriktet i de flotte, majestætiske flasker med kondens udvendigt. Der ventede nok også de franske VM-spillere et ostebord.

Landets håndboldkvinder var søndag aften foran med 16-10 i VM-finalen mod Norge efter 29 minutter og havde alt under kontrol. Kontrol blev dog erstattet af kaos, da begge hold pludselig blev ramt af udvisninger kort før pausen.

Spilstop passede Norge godt

Frankrig var to mand nede, det samme var Norge. I forbindelse med den anden franske udvisning var der et langt spilstop, fordi dommerbordet havde problemer med at registrere den.

Herfra vente kampen, og Norge scorede to mål inden pausen.

- Det passede os godt, at der var lidt rod med udvisningen til Frankrig. Pigerne brugte det rigtig godt, og vi faldt lidt til ro og gav nogle beskeder. Det var nyttigt, siger landstræner Thorir Hergeirsson til NRK.

- Det er utrolig vigtigt (de to mål inden pausen, red.). Der er stor forskel på at være bagud med seks og fire mål. Fire mål er ikke noget i håndbold, og vi ved, at vi kan få det på 30 minutter, siger fløjspiller Camilla Herrem.

I anden halvleg fortsatte Norge med at dominere og scorede de første fire mål. 10-16 blev til 16-16.

Den franske fest blev aflyst. Til lyden af de norske tilskueres karakteristiske kobjælder vandt Norge finalen med overbevisende 29-22. Siden udvisningskaosset efter 29 minutters spil vandt Norge de sidste 31 minutter med 19-6.