VM håndbold

Spørgsmål om Rej-hyldest påvirkede dansk profil

Rikke Iversen blev rørt, da hun skulle sætte ord på landsholdets hyldest til Mia Rej.

Det var et stort chok i den danske lejr, da VM blev indledt med en alvorlig skade til profilen Mia Rej.

Den danske stjernebagspiller drog hjem fra Spanien, men spillerne har siden da haft hende i tankerne i de efterfølgende otte kampe.

Da bronzemedaljerne blev sikret søndag, var landsholdet hurtigt fremme med en rød landsholdstrøje med nummer 24 og "Rej" bagpå. En smuk hyldest for så var Rej ikke glemt i sejrsbilledet, der historisk set vil florere i mange år.

Efter kampen talte TV 2 SPORT med Rikke Iversen, der spiller sammen med Rej på både klub- og landsholdsplan. Og hun var meget påvirket, da hun blev spurgt ind til netop ovenstående hyldest:

- Det er bare kæmpestort, fordi hun er en del af det her hold. Hun har været en del af de her 11 måneder, siden vi sidst stod i en bronzekamp, siger Iversen og fortsætter:

- Det var godt, jeg ikke så den før, for det var hårdt, hvis jeg havde gjort det. Hun er en kæmpestor støtte, og jeg snakkede med hende hver dag, og hun var rigtig god at snakke med, efter vi tabte semifinalen. Hun er en rigtig stor personlighed på det her hold.

Se interviewet i videoen øverst i artiklen.

Profiler roser Rej

Flere af de danske spillere gav efterfølgende udtryk for deres kærlighed til Mia Rej. En af dem var Althea Reinhardt.

- Det betyder meget. Rej har fortjent den lige så meget som os andre. Hun har også kæmpet, og det er virkelig ærgerligt, at hun så ryger, så det er fantastisk, nu hvor vi har haft hende i tankerne hele vejen, siger målvogteren til TV 2 SPORT.

Også profilen Anne Mette Hansen havde en lille hilsen til Mia Rej.

- Det er jo supernederen, at hun ryger i første kamp. Men hold kæft, hvor er vi bare rykket sammen som hold og har fået det bedste ud af det. Og Michala Møller, der kommer ind, hun har fandeme været sej. Så vi sender selvfølgelig en ekstra hilsen til Rej derhjemme, siger hun til TV 2 SPORT.

Danmark vandt overbevisende bronze, da Spanien blev besejret med 35-28. Det er kvindelandsholdets første medalje i otte år.