Stjerne misser EM

Flensburg-Handewitts Gøran Søgard Johannessen missede i sommer OL-slutrunden for Norge. Nu er EM-deltagelsen også et lukket kapitel for nordmanden.

De norske EM-drømme har lidt et alvorligt knæk få uger før starten på mesterskabet i Ungarn og Slovakiet.

Over for NRK bekræfter Norges landsholdslæge, Thomas Torgalsen, at stjernen Gøran Søgard Johannessen ikke når at blive klar til EM.

Det sætter Norge markant tilbage - også i forhold til drømmen om at blive blandt de bedste

Bent Nyegaard, hĂĄndboldekspert hos TV 2 SPORT

Tirsdag kom det frem, at bagspilleren fra Flensburg-Handewitt skulle opereres for langvarige problemer med lysken, og allerede onsdag blev indgrebet foretaget i Berlin.

- Det drejer sig om en lille svaghed i det bagerste led af lyskekanalen, siger landsholdslægen til NRK og tilføjer, at der går fire-fem uger, før Søgard Johannesen kan starte med at træne håndbold igen.

- Normalt bruger man også flere uger, før man er i fuld håndboldaktivitet igen. Så han er ikke aktuel til at spille for Norge i mesterskabet.

"Et hĂĄrdt slag for Norge"

Gøran Søgard Johannessen døjede allerede med voldsomme lyskeproblemer i foråret, hvilket også holdt nordmanden ude af OL i sommer. For Flensburg-Handewitt har han stort set ikke spillet, men er for nylig vendt tilbage på halgulvet og i kamp.

Blot for igen at kunne konstatere, at han stadig havde smerter i lysken.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er slet ikke i tvivl om, at det er et hårdt slag for Norge, der på papiret så ud til at være favoritter til EM-titlen sammen med lande som Danmark, Frankrig og Spanien.

- Det er et hårdt slag for Christian Berge (Norges landstræner, red.). Det sætter Norge markant tilbage - også i forhold til drømmen om at blive blandt de bedste og vinde medaljer, siger Nyegaard.

Nordmændene må i forvejen undvære højrebacken Magnus Rød, der også har sin daglige gang i Flensburg-Handewitt.

Norge er havnet i indledende gruppe med Rusland, Litauen og EM-værten Slovakiet. Danmark og Norge er i hver sin halvdel af turneringen og kan derfor tidligst mødes i semifinalen.

EM spilles fra 13. til 30. januar og kan følges på alle TV 2's kanaler og platforme.