Sandra Toft tæt på stort skifte til europæisk topklub

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er den danske landsholdskeeper tæt på et skifte til ungarske Györ.

Den nykårede VM-bronzevinder Sandra Toft er på vej til en af Europas allerstørste håndboldklubber netop nu.

TV 2 SPORT erfarer således fra flere kilder, at den 32-årige danske landsholdskeeper er meget tæt på et skifte efter denne sæson til ungarske Gÿor, som har vundet Champions League fem gange.

Hverken Sandra Toft selv eller agentfirmaet Best Way Management, der repræsenterer den danske målvogter, har ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger om det forestående skifte.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger mødtes Sandra Tofts agenter under VM-slutrunden tidligere på måneden med Györ-præsident Csaba Bartha i Barcelona.

I Györ har de heller ingen kommentarer til et fremtidigt samarbejde med Sandra Toft.

- Præsidenten har haft flere møder med forskellige agenter under VM, men vi har ikke noget at fortælle på nuværende tidspunkt. Når vi har en aftale med en ny spiller, skal vi nok melde det ud på vores egne officielle kanaler, siger Györs talsmand Tamás Szabó til TV 2 SPORT.

Györ er en magtfaktor i europæisk kvindehåndbold og den mest vindende klub i Europa det seneste årti. Klubben har vundet tre af de seneste fire Champions League-trofæer og været i fire af de seneste fem spillede finaler.

Den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen er i forvejen i klubben, hvor hun har spillet siden 2017, og hvor hun i denne sæson er blevet udnævnt til anfører.

Sandra Toft spiller lige nu i franske Brest Bretagne, hvor hun har været siden 2019. Officielt har hun kontrakt med franskmændene også næste sæson, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der i noget tid blevet arbejdet på et klubskifte allerede til sommer. Hun har også været nævnt som et emne i flere danske klubber – blandt andet i Team Esbjerg, hvor hun spillede fra 2017 til 2019 inden skiftet til fransk håndbold.

I denne sæson har Györ de to franskmænd Laura Glauser og Amandine Leynaud og den norske, nykårede verdensmester, Silje Solberg, som holdets målvogtere.