Tysk EM-afbud har skabt stor diskussion

Heiner Brand, der er tidligere landstræner for Tyskland, er yderst kritisk over for afbuddet fra Fabian Wiede.

Når EM-slutrunden i januar afholdes i Ungarn og Slovakiet, må Tyskland klare sig uden bagspilleren Fabian Wiede.

Füsche Berlin-spilleren har meldt afbud af familiære årsager. Den forklaring har tidligere landstræner Heiner Brand ikke taget godt imod.

- Det må ikke være sådan, at spillere melder afbud på grund af familien. Jeg bryder mig ikke om det, har han tidligere udtalt ifølge det tyske medie Sport1.

Brand var træner for det tyske herrelandshold fra 1997 til 2011. Ved EM i 2004 og VM i 2007 førte han Tyskland til tops - han er derfor ikke hr. hvem som helst.

Udtalelsen har dog fået Fabian Wiede til at reagere.

- Han kan synes, hvad han vil. Han kender ikke baggrunden (for mit afbud red.), og derfor er jeg ligeglad, lyder det kontant fra højrebacken.

Spiller for mange kampe

Uden at gå i detaljer med de familiære årsager nævner Wiede, at der er perioder i livet for spillere med børn, som er vigtigere - eller som ikke er nemme. Specielt, når man rejser meget.

Den tyske landsholdsspiller blev far i februar i år.

For Wiede handler det dog ikke kun om de grunde, som familien har givet ham til at melde afbud. Han er heller ikke tilfreds med antallet af kampe, der spilles i den tyske liga, som slider på spillerne.

- Hvis du kigger på, hvor villig ligaen var til at gå på kompromis for nylig, ser der ud til at være et problem. Det viser, hvor lidt forståelse der er for spillerne. Denne procedure, hvor spillerne bliver brændt af på banen, er farlig, lyder det om det tætpakkede kampprogram i Tyskland, der er blevet endnu sværere at få til at gå op på grund af coronavirus.

Fabian Wiede er ikke den eneste, der i skrivende stund har meldt afbud til EM-slutrunden.

Tyske afbud

  • Hendrik Pekeler (holder pause fra landsholdet)
  • Paul Drux (ikke klar efter skade)
  • Patrick Groetzki (skal være far)
  • Juri Knorr (afstår fra vaccinekrav af personlige årsager)

I august meddelte to store profiler ligeledes, at de stopper på landsholdet: Uwe Gensheimer og Steffen Weinhold, der tilsammen nåede 341 landskampe.

Slutrunden begynder den 13. januar. Du kan se EM-håndbold på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.