EM håndbold

Danmarks EM-test aflyst

Danmarks testkamp mod Egypten er aflyst. Nu skal Dansk Håndbold Forbund finde ud af, om der skal arrangeres en anden kamp.

Om bare to uger rejser Danmarks håndboldherrer til EM.

Det betyder, at forberedelserne nu går ind i den absolut afgørende fase. Inden afrejsen til den ungarske by Debrecen, hvor Danmark skal spille de indledende gruppekampe, er der planlagt to testkampe mod henholdsvis Norge og Egypten.

Kampen mod Norge skal spilles 6. januar i Hillerød, mens opgøret mod Egypten er planlagt til at skulle spilles i Paris 9. januar til et arrangement, hvor også Norge og Frankrig skal mødes.

Men onsdag eftermiddag har det franske håndboldforbund i en pressemeddelelse skrevet, at grundet en stigende smitte med covid-19 og nye restriktioner i Frankrig, er arrangementet nu ændret, så Danmark og Norge ikke skal rejse til Paris.

Det bekræfter sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, over for TV 2 SPORT.

Aflysning er det eneste rigtige, siger ekspert

Frankrigs håndboldlandshold har i løbet af de seneste dage været ramt af et større coronaudbrud, hvor otte spillere indtil videre er testet positiv - heriblandt stjernespilleren Nikola Karabatic.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er en aflysning "det eneste rigtige".

- Jeg kan slet ikke se meningen med, at Danmark skal rejse til Frankrig nu og blandes med de franske og egyptiske spillere. Det er meget bedre at blive i Danmark og begrænse smitterisikoen, siger Bent Nyegaard.

To kampe mod Norge?

Dermed er kampen mod Norge 6. januar i Hillerød nu den eneste planlagte test inden afrejsen til EM. Men Morten Henriksen vil ikke afvise, at der kan blive arrangeret en anden kamp i Danmark.

- Nu skal vi til at finde ud af, hvad der giver mening. Det kan godt være, at vi arrangerer endnu en kamp mod Norge, men lige nu ved jeg ikke noget, siger Morten Henriksen, der selv fik kendskab til aflysningen onsdag eftermiddag.

For to uger siden måtte DHF sande, at de grundet restriktioner skulle refundere penge til 11.000 personer, der havde købt billet til testkampen mod Norge 6. januar. Kampen er nu flyttet fra Royal Arena til Royal Stage i Hillerød, hvor der ikke vil være tilskuere på lægterne.

Om det bliver til to kampe i Hillerød, må tiden vise. Én ting er sikkert: Danmark skal 13. januar i aktion for første gang ved EM, hvor modstanderen er Montenegro.