EM håndbold

EM-afbud gør Danmark til "absolut favorit"

Et stort antal afbud til EM vil få konsekvenser for den sportslige kvalitet, spår håndboldekspert Bent Nyegaard.

Danmark hører som regerende verdensmester og OL-sølvvinder ganske naturligt til blandt favoritterne til også at vinde EM.

Og favoritværdigheden er den seneste tid ikke blevet mindre.

For i takt med at flere og flere spillere har meldt afbud, er chancerne for dansk succes kun blevet større, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Han hæfter sig i særdeleshed ved, at de to stjernespillere Alex Dujshebaev og Nedim Remili fra henholdsvis Spanien og Frankrig har meldt fra til det forestående europamesterskab.

- Det er Danmarks to største konkurrenter, og det er to af de vigtigste og mest indflydelsesrige spillere på det franske og spanske landshold. Det er der ingen tvivl om.

Håndboldeksperten peger desuden på, at et større smitteudbrud i den franske lejr med al sandsynlighed har lagt en dæmper på OL-guldvindernes forberedelse til slutrunden i Ungarn og Slovakiet.

Danmark er EM-favorit

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, har indtil videre kun modtaget afbud fra Lasse Møller og Anders Zachariassen, der begge har siddet ude i lang tid. Forbliver det sådan, kan det rykke på magtbalancen i forhold til forhåndsfavoritterne.

- Det stiller Danmark som absolut favorit. Undgår Danmark flere afbud, er de kommet rigtig, rigtig godt igennem forberedelserne.

- At Spanien er svækket, og Frankrig er svækket, og franskmændene tilmed har fået en del af forberedelserne ødelagt, er noget, der utvivlsomt er med til at styrke Danmark, siger Bent Nyegaard.

Bookmakerne har i skrivende stund Danmark som smal favorit til at gå hele vejen tæt forfulgt af netop Frankrig og Spanien.

Afbud får konsekvenser for kvaliteten

Generelt har et stort antal afbud allerede ramt EM. Flere end 40 spillere har allerede inden årsskiftet meldt fra, og flere kan blive tilføjet listen over afbud, da et tocifret antal spillere i øjeblikket er smittet med coronavirus.

- Det virker meget voldsomt. Når der er så mange, der er væk, og det tilmed er nogle af de bedste, vil der være en mangel på kvalitet. Det er brandærgerligt. Manglen på kvalitet vil også vise sig på, at det er tredje slutrunde på et år.

- Vi kommer nok også til at se nogle overraskelser undervejs. Når kvaliteten mangler, er der mulighed for større overraskelser, siger Bent Nyegaard, der peger på et hårdt og særdeles presset program som den helt store årsag til de mange afbud.

Udover Alex Dujshebaev og Nedim Remili har spillere som Magnus Rød og Gøran Johannesen fra Norge, Fabian Wiede og Paul Drux fra Tyskland, franske Timothey N`Guessan, Andre Gomes fra Portugal og Dejan Manaskov fra Nordmakedonien meldt afbud.

EM begynder 13. januar, hvor Danmark åbner mod Montenegro.