Håndbold

Gidsel sammenlignes med historiens bedste – ekspert forstår hvorfor

Mathias Gidsel bliver af holdkammerat Morten Olsen sammenlignet med verdensstjernen Nikola Karabatic, og Bent Nyegaard forstår godt hvorfor.

Hvis år 2021 har været nogens år, har det været Mathias Gidsels.

Den 22-årige håndboldspiller, der er født i Skjern, har taget ikke bare håndbold-Danmark, men hele håndboldverdenen med storm.

I januar var han storspillende, da Danmark vandt VM-guld, og i august blev han turneringens mest værdifulde spiller, da Danmark vandt OL-sølv. Og så blev Gidsel i øvrigt kåret som årets fund i dansk idræt i december – som den første håndboldspiller siden 1957.

Hans statistikker og data er jo fuldstændig syge

Bent Nyegaard om Mathias Gidsel

Den unge højreback har imponeret i en sådan grad, at holdkammeraten i GOG Morten Olsen nu tillader sig at sammenligne Gidsel med historiens nok største håndboldspiller, Nikola Karabatic.

Har du nogensinde set en, der har haft så eksplosiv en udvikling på et år?

- Så skal man kigge på Karabatic, da han var 17 år og startede på det franske landshold. Der fik man også sådan en aha-oplevelse, hvor man opdagede, hvor fuldstændig vanvittigt det var, siger Morten Olsen om Mathias Gidsel.

Selv er Gidsel en smule mere ydmyg omkring sin udvikling, og han fokuserer i stedet på dem, der har hjulpet ham undervejs.

- Jeg har været heldig med at være en del af det bedste landshold i verden, ligesom jeg er omgivet af nogle af de bedste spillere og holdkammerater i verden. De har virkelig taget sådan en lille ”pis-unge” som mig under vingerne, og de har bakket mig op i svære situationer. De har været med til at løfte mig til et niveau, jeg ikke vidste, jeg havde, siger Gidsel.

Ekspert bakker op

Det er yderst sjældent, at nogen sammenligner andre med Karabatic, men TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard forstår godt, hvor Morten Olsen vil hen med sammenligningen. Faktisk er han enig i den.

- Karabatic er den største og den bedste. Det er stort af Morten Olsen at lægge Mathias Gidsel derop, men jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

- Noget af det, der har været allermest imponerende ved Mathias Gidsel, er hans statistikker. Hans statistikker og data er fuldstændig syge, siger Nyegaard.

- Vi snakker om, at han går ud af kampene med en effektivitet på 90 procent. Det findes jo normalt ikke, men det har det gjort i tilfældet med Mathias Gidsel.

"Han har skrevet historie"

Tidligere i december var Bent Nyegaard også ude i flotte vendinger, da han skulle forholde sig til kåringen af Gidsel som årets fund i dansk idræt.

- Mathias Gidsel har skrevet historie, som vi kommer til at tale om de næste 100 år. Det, han har lavet på så kort tid, er aldrig sket før, og jeg tvivler på, det vil ske igen, sagde Bent Nyegaard blandt andet om det danske stjerneskud.

Mathias Gidsel skifter fra sommeren 2022 GOG ud med tyske Füchse Berlin, som han har underskrevet en treårig konkrakt med.