Ekstra tiltag skal hjælpe landsholdet gennem EM

Endnu et håndboldmesterskab er på trapperne, og endnu engang kæmper Danmark mod både coronavirus og andre håndboldnationer.

Det hele burde handle om håndbold, men inden EM drejer de fleste snakke sig i stedet om modstanderen, der ikke er til at se uden hjælpemidler: Coronavirus.

Med virussen på holdet kan EM være overstået, før slutrunden overhovedet er kommet i gang, som Nikolaj Jacobsen formulerer det, og derfor har Dansk Håndbold Forbund gjort flere tiltag for at undgå smitte.

Det fortæller sportschef Morten Henriksen.

- Vi satser lidt på to spor. Vi har øget vores testkapacitet, ligesom man gør i samfundet. Vi tester meget mere, så vi kan spore det tidligt. Og så har vi jo også en masse restriktioner, hvor vi prøver at gøre miljøet så sikkert som muligt. Vi prøver at lave en form for boble, hvor vi har begrænset kontakt med personer uden for, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

I skrivende stund sidder otte franske landsholdsspillere isoleret med coronavirus, der også holder to svenskere ude af EM-forberedelserne. Dermed er både de olympiske mestre og VM-sølvvinderne fra 2021 ramt.

Du kan se EM-håndbold på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Flere danske kampe aflyst

Op til EM har danske landsholdsspillere ikke været ramt af smitte, men før VM 2021 blev Henrik Toft Hansen så hårdt ramt, at han måtte melde afbud, og under slutrunden måtte Emil Jakobsen isoleres efter en positiv test. Derfor har DHF kendskab til det postyr, der følger med en positiv test.

- Vi er stort set ikke bekymrede for spillernes og ledernes helbred. Alle er vaccinerede – næsten alle sammen med tredje stik. Så det er konsekvenserne rent sportsligt (der er mest bekymrende, red.). Får vi smitte ind, kan man nemt risikere at være ude i resten af slutrunden – og det kan jo brede sig og ramme rigtigt meget. Det kan give nogle udfordringer til det sportslige, siger Morten Henriksen.

Virussen findes dog i dansk håndbold, hvor adskillige ligakampe for både kvinder og mænd er udsat de seneste uger.

EM 2022 spilles i Ungarn og Slovakiet, og Danmark er i indledende gruppe med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Turneringen begynder den 13. januar.