Gidsel glæder sig "helt vildt" til at spille med Rasmus Lauge

Selvom Mathias Gidsel har været med til både VM og OL, er det første gang, han skal spille et mesterskab sammen med Rasmus Lauge.

Du kan se EM-håndbold på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Hvad siger du til en bagkæde med Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mathias Gidsel?

På godt jysk vil svaret nok lyde: Det er ikk' så ringe endda!

Han er en af dem, jeg altid har set op til

Mathias Gidsel om Rasmus Lauge

Til EM, der begynder den 13. januar, kan det blive en realitet. For første gang får Mathias Gidsel nemlig muligheden for at spille en slutrunde sammen med Rasmus Lauge, der har været ramt af skader, mens Gidsel har gjort sit imponerende indtog på landsholdet.

De to har kun spillet én landskamp sammen. Det var Gidsels første landskamp mod Finland den 7. november 2020 - som samtidig er Lauges seneste landskamp.

Ved den lejlighed kom Gidsel ind i anden halvleg, da Danmark var godt på vej mod sejren på 40-22.

- Det har været en fornøjelse at være med i det sidste år og få lov til at få så meget spilletid og ansvar.

- Nu glæder jeg mig til at prøve at spille sammen med Rasmus Lauge og se, om vi kan få det til at fungere. Det er jeg sikker på. Jeg er bare klar til at gøre mit bedste, lyder det fra en forventningsfuld Mathias Gidsel.

Gidsel, Lauge og resten af landsholdet mødtes søndag, hvor forberedelserne til EM for alvor blev skudt i gang.

Stor ros til forbilledet

Mens Gidsel bare er 22 år, er Rasmus Lauge efterhånden blevet 30. På det seneste er sidstnævnte gået glip af flere store slutrunder på grund af skader, men landsholdet er bestemt ikke ukendt territorium for Lauge.

Faktisk har Mathias Gidsel altid haft Veszprém-spilleren som et af sine forbilleder.

- Han er en af dem, jeg har set op til. Jeg har fulgt med i tv’et. Han er en fantastisk håndboldspiller. Det ved alle jo. Han er lige kommet tilbage fra en skade. Jeg glæder mig helt vildt meget til at spille med ham. Jeg har jo aldrig prøvet det før, siger Gidsel, der kan se visse ligheder mellem de to gennembrudsstærke spillere:

- Vi minder måske lidt om hinanden. Han har bare lidt mere fysik og power, end jeg har. Jeg tænker, vi nok skal finde ud af det. Især, når han er så dygtig, lyder de rosende ord.

Et længe ventet comeback

Midt i november gjorde Lauge comeback for sit klubhold Veszprem. Han var egentlig blevet kampklar efter 10 måneder på sidelinjen godt 14 dage tidligere, men en ny skade satte ham igen tilbage.

Danmarks pulje ved EM

  1. Danmark
  2. Nordmakedonien
  3. Slovenien
  4. Montenegro

Allerede omkring sin tilbagevenden til håndboldbanen gav Lauge udtryk for, at han bestemt havde et mål om at komme tilbage på landsholdet.

- Jeg skal vise, jeg er i form, og at jeg er berettiget til at være med. Det danske landshold ser rigtig, rigtig godt ud - det har det gjort i lang tid. Der er kommet gode, unge kræfter med, og det vil jeg helt sikkert gerne være en del af, lød det fra Rasmus Lauge tilbage i september.

Nu skriver vi januar 2022, og både Lauge og Gidsel er meldt klar til at kæmpe om EM-guld for Danmark. Slutrunden afholdes i Ungarn og Slovakiet.