EM håndbold

Sportschef frygter, at der kommer flere positive testsvar

Jannick Greens positive coronatest gav en mavepuster i den danske landsholdslejr, der nu øger testhyppigheden.

Der er under to uger til, at EM-slutrunden bliver skudt i gang.

Indtil da vil det danske landshold holde vejret, efter Jannick Green afleverede en positiv coronaprøve mandag.

Det erkender sportschef Morten Henriksen, som frygter, der kommer yderligere smitte.

- Vi er aldrig rolige, før vi har været sammen i en lukket boble i lang tid. Selvfølgelig er min frygt, at der popper flere op de kommende dage, og så skal vi tage og kigge endnu mere alvorligt på, hvad vi gør, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Det rammer Jannick hårdt i forhold til forberedelse til EM. Og selvfølgelig har det givet os et lille slag i forhold til det at være yderst opmærksomme. Men som forbund har vi måtte forberede os på den her situation, så én smittet ændrer ikke meget. Men opfanger vi mere, skal vi se på, om forberedelsen skal ændres yderligere.

Spillerne er underlagt ret kraftige restriktioner på nuværende tidspunkt

Morten Henriksen, sportschef i DHF

Spillerne skal testes de næste mange dage

Sportschefen fortæller, at Jannick Green ”har det helt fantastisk,” hvis man tager skuffelsen og ærgrelsen væk. Der er intet at mærke i forhold til symptomer.

Testen betyder dog, at landsholdet skruer op for antallet af tests, så eventuel yderligere smitte kan findes.

- Der, hvor vi gearer op, er i forhold til tests. Vi havde i forvejen planlagt fem tests med både antigen- og PCR-test. Nu gearer vi op, så spillerne skal PCR-testes de næste mange dage. Det gør vi for at inddæmme eventuel smitte, hvis der skulle være sket noget spredning, siger Henriksen.

Forbundet samarbejder med en privat udbyder. Svarene kommer derfor hurtigere end i det offentlige testsystem.

Flere andre nationer er ramt

Spillerne og landsholdet fortsætter med at træne, men har skruet ned for sociale aktiviteter.

- Vi er meget positive omkring vores restriktioner og tror, at vi er godt kørende der. Spillerne er underlagt ret kraftige restriktioner på nuværende tidspunkt.

Jannick Green deltog ved mandagens formiddagstræning, og det er lige nu uvist, hvilke konsekvenser det positive testsvar får for Jannick Greens deltagelse ved EM.

Green er den første i den danske EM-trup, der er blevet ramt af coronavirus. Flere andre EM-trupper er allerede blevet ramt. Det gælder blandt andre Frankrig, hvor otte spillere få dage efter juleaften blev testet positive. Blandt dem var holdets største stjerne, Nikola Karabatic.

Danmark skal møde Norge torsdag og lørdag i denne uge, inden Montenegro venter i den første EM-gruppekamp 13. januar.