EM håndbold

Godt nyt: Resten af landsholdslejren tester negativ

Jannick Green er som den eneste fra landsholdslejren testet positiv for covid-19 ved tirsdagens PCR-test.

Den danske EM-landsholdslejr blev mandag ramt af lidt af en bombe.

Her kom det frem, at landsholdsmålmand Jannick Green var testet positiv for covid-19 i en PCR-test. Tirsdag er hele landsholdslejren så blevet PCR-testet igen, og her er der gode nyheder.

DHF oplyser til TV 2 SPORT, at alle undtagen Jannick Green er testet negativ. Green er desværre testet positiv for coronavirus igen.

Derfor overvejer man lige nu i landsholdslejren, om man skal vente på, at Jannick Green bliver klar, eller om der skal indkaldes en ny spiller.

EM-danskerne kan altså for en stund ånde lettet ud, men risikoen for, at smitten har spredt sig, er stadig aktuel. Det skyldes den såkaldte inkubationsperiode, hvor der kan gå flere dage, før smitten kan spores i kroppen.

'Det er en svær situation'

Landsholdsspiller Johan Hansen fortæller tirsdag til TV 2 SPORT, at Greens positive testsvar naturligvis har skabt en mindre reaktion i lejren.

- Vi er en smule mere påpasselige nu. Det er en svær situation, for vi er jo mødt ind fra mange forskellige steder i landet, og heldigvis har vi jo alle sammen taget vores forholdsregler og passet på. Der er desværre en positiv test hos Jannick, og der er ikke andet at gøre end at passe på, gå med maske, spritte af og prøve at holde så meget afstand som muligt.

Hvordan påvirker det jeres forberedelser?

- Det påvirker os i den grad, at vi er mere påpasselige. Normalt plejer vi jo at have bordtennisturneringer, og hvad ved jeg, og lige p.t. er aktiviteten i fællesrummet ikke lige så stor, som den plejer. Vi prøver at skabe stemning i truppen ved at være sammen i det private, men vi er bare lidt mere nervøse omkring det. Det er lidt anderledes, men vi håber på at fortsætte stimen fra dagens test, som var rigtig god. Vi må tage en dag ad gangen.

Programmet for kampene og for EM ser således ud

Golden League

  • 6/1 kl. 20.15: Danmark – Norge, Royal Stage (vises på TV 2)
  • 8/1 kl. 16.00: Danmark – Norge, Royal Stage (vises på TV 2)

EM

Indledende gruppespil

  • 13/1 kl. 20.30: Danmark – Montenegro (vises på TV 2)
  • 15/1 kl. 20.30: Slovenien - Danmark (vises på TV 2)
  • 17/1 kl. 20.30: Nordmakedonien – Danmark (vises på TV 2)