EM håndbold

Nu er det nervepirrende at vente på testsvar i EM-lejren

Landholdsspillerne fortæller også, at de nu holder større afstand til hinanden efter mandagens positive testsvar hos Jannick Green.

Coronavirus har fat om samfundet, og nu har virussen også vist sit grimme ansigt i den danske EM-landsholdslejr.

Mandag og tirsdag er Jannick Green testet positiv for covid-19, men tirsdag testede resten af landsholdslejren heldigvis negativ.

Mandagens positive testsvar hos Green har sat sig i spillerne, der blev testet tirsdag.

- Det var nervepirrende at blive testet i dag (tirsdag, red.), og alle krydsede jo bare fingre for, at smitten ikke havde spredt sig. Indtil videre ser det heldigvis fint ud.

- Der går heldigvis ikke så lang tid, før vi får svaret, og jeg tog det rimelig roligt. Og så var vi selvfølgelig glade, da vi så - i hvert fald i første omgang - at vi er gået fri, siger Jacob Holm til TV 2 SPORT ved tirsdagens presseseance.

Landsholdet bliver testet hver dag med PCR-teste, hvor det er muligt at få hurtige svar. På den måde opnår de størst sikkerhed omkring eventuel smittespredning.

Holder mere afstand nu

Emil Jakobsen fortæller også, at spillerne efter mandagens nyhed er blevet endnu mere påpasselige.

- Vi holder mere afstand til hinanden nu (i forhold til mandag, red.). Nu har vi heldigvis fået negative svar på vores coronatest, men vi tager nok lidt ekstra forbehold, end vi burde.

- Man har det da lidt i baghovedet, at man kan blive ramt igen. Men jeg gider heller ikke bruge tid på at tænke over det hver dag. Vi bliver testet dagligt, og så må vi tage det til den tid, siger fløjspilleren, der brugte store dele af VM-slutrunden i 2021 i isolation i Egypten.

Coronaens indtog i landsholdslejren betyder også, at det sociale samvær er blevet minimeret.

'Vi plejer jo at have bordtennisturneringer, og hvad ved jeg'

Der er ikke længere mulighed for at gøre ting, der normalt ellers fylder meget, når landsholdet mødes. Det forklarer Johan Hansen til TV 2 SPORT.

- Det påvirker os i den grad, at vi er mere påpasselige. Normalt plejer vi jo at have bordtennisturneringer, og hvad ved jeg, og lige pt er aktiviteten i fællesrummet ikke lige så stor, som den plejer. Vi prøver at skabe stemning i truppen ved at være sammen i det private, men vi er bare lidt mere nervøse omkring det. Det er lidt anderledes, men vi håber på at fortsætte stimen fra dagens test, som var rigtig god. Vi må tage en dag ad gangen.

Går du selv og er nervøs?

- Ja, det har jeg været i halvandet år nu, siger Hansen og uddyber:

- Jeg har virkelig skåret ned det sidste stykke tid. Jeg har kun været sammen med den tætteste familie, da jeg ikke personligt vil risikere at skulle sidde i karantæne, og det kan jo ske. Se bare Jannick. Han har været meget påpasselig, men på en eller anden mærkelig måde er han blevet ramt. Og det kan jo også ske for mig. Derfor har jeg mødtes med så få mennesker som muligt de seneste 14 dage.

Danmark indleder EM-slutrunden 13. januar med en kamp mod Montenegro. Se håndbold-EM på TV 2 PLAY.