EM håndbold

Nye regler rammer EM - Green og store stjerner misser kampe

Store stjerner kommer til at glippe de første EM-kampe, da EHF har indført nye, stramme coronaregler.

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, har vedtaget, at hvis en spiller tester positiv for corona, skal der gå 14 dage, før spilleren kan træde ind i EM-turneringen.

Det bekræfter EHF i en SMS til TV 2 SPORT, mens Morten Henriksen, sportschef i DHF, fortæller, at det får konsekvenser for herrelandsholdet.

- Det udelukker i hvert fald Jannick Green fra de to første kampe, hvad der sker derefter, det er en aftale mellem Nikolaj (Jacobsen, red.) og Jannick, siger han til TV 2 SPORT.

Jannick Green testede positiv for coronavirus mandag 3. januar.

Med EHF's nye regler, der adlyder de ungarske sundhedsmyndigheders regler på området, så kan Jannick Green først træde ind i turneringen igen den 17. januar, hvilket betyder, at den danske målmand som minimum er ude af opgørene 13. og 15. januar uanset Greens situation til den tid.

Kommer til at påvirke placeringer

Green er dog ikke den eneste håndboldspiller, som i de seneste dage er testet positiv.

Danmark, Sverige, Montenegro, Slovenien, Serbien og Frankrig er allerede officielt ramt af en eller flere smittetilfælde, og derfor kommer EHF's nye regler også til at få stor betydning.

Blandt mange andre har Kroatiens største profiler, Dumagoj Duvnjak og Luka Cindric, begge testet positiv tirsdag, og derfor kan de se frem til at glippe hele gruppespillet.

Morten Henriksen er da heller ikke i tvivl om, at de stramme regler kommer til at påvirke EM-turneringen.

- Jeg kan også godt se en stor mængde spillere rundt omkring bliver testet positive, og derfor kan det her jo få konsekvenser for placeringerne, det er der ingen tvivl om.

Der er dog ingen grund til at slå i puden over det, lyder det fra den danske sportschef. Det er en del af gamet.

- Det kan være rigtig træls, hvis vi har fire smittetilfælde i morgen. Omvendt, har vi det ikke, og nogle andre har, så vil vi også gå og være i tvivl om risikoen for at blive smittet.

- Jeg er ikke læge, så jeg indordner mig efter de regler, der er. Jeg antager, at der sidder nogen i EHF, som vil gøre alt, hvad de kan, for at afvikle et mesterskab så sportsligt fornuftigt uden risiko, siger Morten Henriksen.

EM begynder den 13. januar. Turneringen kan følges på TV 2 og TV 2 Play.