Håndbold

Viborg lammet af corona - kun syv kan træne

Spillere, ledere, træner og administration er lagt ned af corona i Viborg HK. Horsens mod Herning-Ikast onsdag er samtidig aflyst.

Viborgs håndboldkvinder har fået rykket tre kampe i det nye år grundet coronasmitte i truppen og ledelsen.

Kun syv af Viborgs spillere er i stand til at træne i øjeblikket. Det oplyser klubben tirsdag på sin hjemmeside.

Viborg skulle have mødt Skanderborg til den anden ligakamp i år, men også den kamp blev udskudt på grund af corona. Årets første programsatte kamp i søndags mod Team Esbjerg blev også udsat.

Desuden er Viborgs første europæiske kamp på søndag hjemme mod rumænske Valcea i European League udskudt til en endnu uvis dato.

- De mange kampflytninger skyldes, at truppen og ledelsen omkring truppen stort set er lammet på grund af coronatilfælde, oplyser Viborg.

Cheftræner Jakob Vestergaard, der også selv er en af de ramte, fortæller, at situationen er sådan, at det lige nu kun er Laura Holm Andersen, Emma Friberg, Camilla Fangel, Mathilde Rivas Toft, Kristina Jørgensen, Signe Vetter og Tonje Enkerud, der kan træne.

- Administrationen er også hårdt ramt af virussen, og derfor er kontoret fysisk lukket resten af ugen, mens man stadig kan komme i kontakt med klubben på telefon og mail, lyder det fra den coronaramte klub.

Der er heller ikke fundet nye datoer til afvikling af de to ligakampe endnu.

Endnu en kamp aflyst

Viborg er dog langt fra de eneste, der står tilbage med corona-udfordringer fra starten af det nye år.

Tirsdag morgen kunne Horsens Håndbold nemlig meddele, at deres kamp onsdag er blevet udskudt.

- Morgendagens kamp mod Herning-Ikast Håndbold er desværre blevet aflyst, da HH Elite-truppen fortsat er påvirket af coronasmitte, skriver de på det sociale medie Instagram.

Samtidig fortæller de, at der endnu ikke er fundet en ny dato til opgøret.

De forventer dog, at deres første kamp i det nye år bliver den 12. januar på udebane mod Randers HK.