EM-reserve bliver pcr-testet – men er ikke aktuel lige nu

Landstræner Nikolaj Jacobsen har talt med fjerdemålmand Emil Nielsen, der ikke er en del af EM-truppen.

Jannick Greens positive testsvar har fået det danske landshold til at reagere.

EM-truppen bestod i forvejen af målmændene Niklas Landin og Kevin Møller, men nu har Emil Nielsen, der blev vraget til truppen, fået et opkald fra landstræneren.

- Jeg har snakket med Emil, og han er i gang med at tage de nødvendige pcr-tests, der skal bruges, hvis det bliver aktuelt med ham, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Lige nu kommer han ikke ind. Vi prøver at holde det så tæt som muligt. Jeg kører med de to her, og så må vi se, om der bliver brug for noget senere.

14 dage uden træning

Jannick Green har indtil videre ikke taget flere landsholdskammerater med sig i faldet. Alle tirsdagens testsvar var således negative.

Magdeburg-målmanden er da heller ikke helt ude af billedet til EM-slutrunden, men en positiv coronatest før mesterskabet betyder, at der skal gå 14 dage, før man må spille.

- Han er ikke aktuel de første par kampe, og så må vi se. Så har han også været 14 dage uden træning. Det er ikke sikkert, jeg kommer til at gøre noget på målmandspositionen, siger Nikolaj Jacobsen.

- Lige nu ved jeg ikke, hvordan og hvorledes vi kommer til at gribe det hele an.

Green blev testet positiv mandag. Dermed er de 14 dage gået, når Danmark spiller den sidste af tre kampe i det indledende gruppespil.

Ændrer ikke det store

Flere positive testsvar kan selvfølgelig ændre og ødelægge de nuværende planer, men indtil da ærgrer førstemålmand og anfører Niklas Landin sig mest af alt på Jannick Greens vegne.

- Jeg har snakket med ham (Green, red.). Jeg ved ikke, om mine ord betød så meget, for det er godt nok synd for ham. Han har gennem et helt år kæmpet for at komme med.

- Det har jo ikke ændret det helt store. Vi vidste godt, at der var to keepere, der skulle udtages til kampene, og så skulle den tredje være bag bænken. Der er vel stadig mulighed for, at Jannick kan komme tilbage, og det tror jeg, vi alle sammen håber. Ikke mindst han selv.

Kan smadre en masse drømme

Andre EM-nationer er lige nu væsentligt hårdere ramt af coronasmitte end Danmark.

Nikolaj Jacobsen har selvfølgelig respekt for virussen, men det er i lige så høj grad blevet et praktisk spørgsmål med en masse uforudsigelighed til følge.

- Vi har med nogle unge mennesker at gøre, der nok får et mildt forløb. Vi er som sådan ikke nervøse for at få den, udover at det selvfølgelig kan smadre en masse drømme for os. Sådan er det denne gang, og det må vi leve med, siger han.

Danmark åbner EM 13. januar mod Montenegro. Inden da gælder det to testkampe mod Norge i denne uge. Kampene kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.