Optaktsturnering til EM aflyst

Montenegro er nu også blevet ramt af coronasmitte i truppen. Deres testturnering i Schweiz er aflyst.

Se håndbold-EM på TV 2 PLAY

Flere nationer får i disse dage ødelagt deres forberedelser til håndbold-EM, som starter 13. januar.

Senest har Danmarks første modstander ved mesterskabet, Montenegro, måttet melde fra til den optaktsturnering, de skulle have spillet i Schweiz fra fredag til søndag.

Årsagen er, at tre spillere og et medlem af trænerstaben er testet positive for coronavirus, skriver det montenegrinske håndboldforbund på sin hjemmeside.

- Forbundet er dagligt i kontakt med det europæiske håndboldforbund (EHF) for at sikre, at covid-19-protokollerne bliver overholdt, så spillerne får mulighed for at deltage ved EM efter smitten.

Montenegro skulle have mødt Portugal, Schweiz og Ukraine.

Men også Portugal har meldt afbud til turneringen 'Yellow Cup', og det har tvunget de schweiziske arrangører til at aflyse arrangementet. Det meddeler det schweiziske håndboldforbund på sin hjemmeside.

Danmark blev mandag ramt af en positiv test til målmand Jannick Green, men indtil videre er han den eneste, der er blevet ramt i den danske lejr.

Også hos Slovenien, som Danmark møder i det indledende gruppespil, er en spiller smittet. Hos Nordmakedonien, der er Danmarks sidste modstander i det indledende gruppespil, var der tirsdag ingen positive coronatests.

Serbien er hårdt ramt af coronasmitte, så deres testkampe mod Tyskland er blevet aflyst. Heller ikke Frankrig kommer til at spille deres testkampe mod Egypten, der har meldt afbud – ligeledes grundet coronavirus.

EHF fortalte tirsdag, at der skal gå 14 dage efter smitten, før en spiller kan deltage ved EM.