Aflysning stiller Danmark dårligt - men giver også "klar fordel"

Der er både fordele og ulemper ved de mange aflysninger for det danske landshold.

Danmarks forberedelser til den kommende EM-slutrunde led torsdag et knæk.

Den vigtige testkamp mod Norge, der blandt andet skulle bruges til at genetablere Rasmus Lauge på holdet, er aflyst. Den norske lejr frygter smitterisikoen, da Jannick Green tidligere på ugen testede positiv for coronavirus.

Aflysningen er bestemt ikke gode nyheder for det danske landshold, selvom de langt fra er de eneste, der er ramt på forberedelserne.

- Det stiller det danske landshold rigtig, rigtig dårligt.

- Men samtidig vil jeg sige, at Danmark er i pulje med alle mulige andre nationer, der heller ikke har kunne gennemføre forberedelseskampene. Det bliver et meget specielt mesterskab. Jeg har aldrig nogensinde oplevet, at så meget er aflyst forud for en slutrunde, siger Bent Nyegaard, der er håndboldekspert på TV 2 SPORT.

Danmark er i pulje med Montenegro, Nordmakedonien og Slovenien, som alle er ramt af coronavirus på den ene eller anden måde.

Dansk fordel

Intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gælder også med de mange aflysninger.

For det kan faktisk blive et plus for Danmark på længere sigt.

- Det er en klar fordel. Danmark er et af de mest sammenspillede mandskaber. De har haft den samme gruppe i længere tid, og rigtig meget er indordnet i Nikolaj Jacobsens trup. Danmark står bestemt godt forberedt på trods af de aflysninger, der ryger ind her, vurderer Bent Nyegaard.

Også i Dansk Håndbold Forbund (DHF) er de ved godt mod.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi har et rigtig godt mandskab, og vi har nogle gode folk, der står bag dem. Jeg er sikker på, at vi nok skal nå ud til danskerne og begejstre dem, siger sportschef Morten Henriksen.

Negative testsvar og norsk ærgrelse

Efter Jannick Greens positive test har resten af det danske landshold testet negativ af flere omgange. Hvis det bliver ved med at gå sådan, skal Danmark møde Norge i en allerede planlagt testkamp på lørdag.

Skal kampen blive til noget, kræver det naturligvis også, at nordmændene holder sig smittefri.

I Norge ærgrer de sig også over torsdagens aflysning. De har nemlig brug for den værdifulde kamptræning.

- Vi havde glædet os meget til at spille torsdag, for det ville have givet os god og vigtig modstand. Alligevel vurderer vi konsekvenserne til at være for store, hvis der skulle opstå smittetilfælde, siger den norske landstræner Christian Berge ifølge TV 2 Norge.

Norge er indtil nu gået fri af coronasmitte, men de må undvære to store stjerner i Magnus Rød og Gøran Søgaard Johannesen, der begge spiller i den tyske storklub Flensburg-Handewitt. Rød og Johannesen er skadet.

Et devalueret EM

De to nordmænd er blot et udpluk af de spillere, der må sidde ude, når EM afvikles fra 13.-30. januar i Ungarn og Slovakiet.

En lang række prominente navne er således fraværende i enten dele af turneringen - eller hele EM.

Hvis en spiller tester positiv for coronavirus inden EM, skal der gå 14 dage, før vedkommende kan træde ind i turneringen. Niveauet bliver, ifølge Bent Nyegaard, påvirket negativt af de mange afbud og aflysninger.

- EM kan næsten ikke undgå at blive sportsligt devalueret. Både med hensyn til aflysning af kampe, men også i forhold til de mange spillere, der er skadet – eller af coronahensyn ikke kan deltage.

- Det bliver et frygtens europamesterskab. Lad os håbe, at det alligevel går godt til sidst. Det plejer det at gøre.

Danmark åbner EM mod Montenegro 13. januar. Du kan følge med i slutrunden på alle TV 2s platforme.