Håndbold

Dansk landsholdsprofil skifter til storklub

Efter fem år stopper Kristina Jørgensen i Viborg HK. Hun fortsætter karrieren i fransk håndbold.

Viborg HK må sige farvel til en af klubbens største profiler efter denne sæson.

Et år før kontraktudløb rejser anfører Kristina Jørgensen videre efter fem sæsoner i Viborg, skriver klubben på sin hjemmeside.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter landsholdsprofilen til franske Metz, hvor hun blandt andre skal spille sammen med Louise Burgaard.

- Jeg har vendt og drejet et klubskifte mange gange, lavet plus- og minuslister og sovet på det mange nætter, for jeg er og har været vildt glad for at være i Viborg HK, så beslutningen har været svær, men nu hvor den er taget, kan jeg mærke, at den føles rigtig, siger hun til Viborgs hjemmeside.

- Tiden er inde til nye udfordringer for mig, og når man drømmer om at blive en af verdens bedste, kræver det også, at man tager nye skridt og sætter sig nye mål. Det har længe været en drøm for mig at spille i en af verdens bedste klubber, og det kommer jeg til nu.

Ti kampe inde i den franske liga ligger Metz suverænt nummer et efter lutter sejre. Derudover spiller klubben også med i Champions League, hvor Metz i øjeblikket ligger nummer to efter Györ i Gruppe B. Metz har to point mere end Vipers, der vandt turneringen sidste år.

Torsdag skrev klubben på Facebook, at en ny spiller ville blive præsenteret klokken 18.30. Den spiller er Kristina Jørgensen, og hun har skrevet under på en toårig aftale. Det skriver Metz på sin hjemmeside, hvor Jørgensen blandt andet udtaler:

- Jeg har talt meget med Louise (Burgaard, red.) om, hvordan det er at træne og spille i Metz. Hun har fortalt mig om de fantastiske fans, og at klubben er som en familie, siger Kristina Jørgensen.

En af de helt store profiler

Det ærgrer Viborgs træner, da hans hold er bygget op om netop Kristina Jørgensen.

- Det er med blødende hjerte, at vi siger farvel til Kristina Jørgensen. Det er en af de helt store profiler og en af dem, der har været med til at få Viborg HK med i toppen af dansk håndbold igen.

- Hun har trukket et kæmpe læs både på og uden for banen i de seneste tre år, hvor jeg har været retur. Det er en megastjerne, der har potentiale til at blive verdens bedste håndboldspiller, vi sender videre, siger han.

Ved siden af klubkarrieren er Kristina Jørgensen en fast del af det danske landshold, der i december 2021 vandt VM-bronze.