EM håndbold

EM-danskere jubler over Lauges comeback

Rasmus Lauges tilbagevenden glæder de danske holdkammerater.

Et gammelt mundheld siger, at hvis man vil vide, hvor uundværlig man er, så findes der en løsning.

Stik fingeren i et glas vand, træk den op og mål hullet, som fingeren efterlader.

Kigger man på det danske herrelandshold i håndbolds resultater det seneste år, er det svært at påstå, at Rasmus Lauge ikke har været til at undvære. VM-guld, OL-sølv. Begge sæt metal hentet uden den 30-årige playmakers evner.

Ikke desto mindre er den danske Veszprem-spiller, der i november gjorde comeback på håndboldbanen efter en knæskade, en spiller, som flere beskriver som instrumental, hvis det skal blive til EM-guld i januar.

Han er ikke uundværlig, for dansk håndbold er spækket med talent, men han har en speciel effekt på sine medspillere, siger Jacob Holm til TV 2 SPORT.

- Det har været godt at have Lauge med igen. Han er en verdensklassespiller, som hæver niveauet i hele truppen, så det er kun positivt at have ham med, lyder det fra bagspilleren.

Skal lige ind i tingene

Rasmus Lauge, der trods sin dengang beskedne alder allerede i 2012 blev europamester med Danmark, får samtidig også roser med på vejen fra en af dem, som skal nyde godt af hans blik for spillet.

Selvom fløjspilleren Johan Hansen ikke har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Rasmus Lauge til de seneste slutrunder, får playmakeren snor til at finde sit niveau.

- Lauge er en rigtig vigtig og dygtig spiller. Han skal lige ind i tingene igen efter at have været væk de seneste slutrunder, og det, tror jeg helt sikkert, kommer til at gavne os, siger Johan Hansen.

EM-slutrunden i håndbold spilles fra 13. januar i Ungarn og Slovakiet. Hele turneringen kan ses på TV 2 og TV 2 Play.

Se håndbold-EM på TV 2 PLAY.