EM håndbold

Norge trækker sig fra EM-test mod Danmark

Mens torsdagens testkamp er aflyst, bliver lørdagens kamp spillet, såfremt der ikke kommer mere coronasmitte.

Artiklen er opdateret med informationer om, at alle danskere er testet negativ igen 6. januar.

Danmark blev i starten af ugen ramt af en positiv coronatest, og frygten for smitte har fået Norge til at trække sig fra aftenens EM-testkamp mod Danmark.

- Vi har haft et smittetilfælde (målmand Jannick Green, red.), og Norge er bekymrede for, om der kan være andre, siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen, til TV 2 SPORT.

- Jeg ærgrer mig helt vildt over det tidspunkt, som beslutningen skulle træffes på. Jeg modtog meldingen klokken 22.50 i aftes.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at skabe sikre rammer ved at skrue op for sikkerheden og tests. Der er altid en risiko, og den, har Norge følt, var for stor.

Kampen skulle oprindeligt være spillet i Royal Arena foran mange tusinde tilskuere, men grundet tilskuerrestriktioner blev den flyttet til Hillerød.

- Jeg havde glædet mig helt vildt. Først røg de 11.000 tilskuere i Royal Arena, men siden havde jeg glædet mig til at komme ud til en masse tv-seere, som havde glædet sig. Det ærgrer mig.

Danmarks EM-optakt

Kamp lørdag kan spilles

Danmark og Norge har også planlagt en testkamp på lørdag, og Dansk Håndbold Forbunds udgangspunkt er, at kampen skal gennemføres.

- Aftalen, der blev lavet sent i aftes, går på, at hvis begge hold bliver ved med at teste negative i pcr-tests, så spiller vi lørdag, siger Morten Henriksen.

Lørdagens kamp spilles klokken 16 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Danmark er langt fra den eneste EM-nation, der er blevet ramt af udfordringer i optakten til EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet.

En lang række nationer har måttet vinke farvel til deres testkampe som følge af coronasmitte.

Spillere, der bliver testet positive for coronavirus før EM, kan tidligst komme i spil 14 dage efter det positive testsvar.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde ellers set frem til at få spillet tilbagevendte Rasmus Lauge mere ind på holdet i kamp.

- Vi skal prøve de ting af, vi ligger og træner på nu. Rasmus Lauge skal have noget spilletid og forhåbentlig få ham kørt godt ind og se ham i nogle forskellige opstillinger, sagde landstræneren onsdag til TV 2 SPORT.

Lauge vendte i september tilbage fra en korsbåndsskade, der holdt ham ude af både VM og OL, hvor Danmark henholdsvis vandt guld og sølv.