Håndbold

Skifte kan bringe Jørgensen op blandt verdens bedste

Ekspert Peter Bruun Jørgensen ser yderst positivt på Kristina Jørgensens skifte til franske Metz, der kan gøre hende til en af de bedste.

Til sommer siger Kristina Jørgensen farvel til Viborg og bonjour til franske Metz, hvor hun blev præsenteret torsdag aften.

Kristina Jørgensen forlader den midtjyske klub efter fem år, hvor hun har udviklet sig til at være en dominerende spiller.

Men da bagspilleren kun er 23 år, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, at der er endnu mere at komme efter.

Det er en megastjerne, der har potentiale til at blive verdens bedste håndboldspiller

Jakob Vestergaard, Viborg-træner

Og det kan Metz være med til at forløse.

- Jeg tror, at det er det helt rigtige tidspunkt at tage det næste skridt i karrieren. Metz er en af de helt store klubber på europæisk plan, så det er et meget, meget spændende skifte, siger Peter Bruun Jørgensen.

- Jeg håber, at hun får endnu mere ro i sit spil og bliver endnu bedre til at træffe de rigtige beslutninger, fordi hun kommer til at blive presset hele tiden. Der er kamp om pladserne, så hun skal være skarp hele tiden, hver gange hun er til træning og kamp.

I Metz skal hun spille sammen med landsholdskollegaen Louise Burgaard samt stjerner som Camila Micijevic, Debbie Bont og Orlane Kanor.

Udnyttede frikøbsklausul

Hovedpersonen ser selv frem til de nye håndboldudfordringer i den nordøstlige del af Frankrig.

- Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har et virkelig godt indtryk af klubben. Metz har længe vist interesse, og vi har løbende været i kontakt, siger Kristina Jørgensen til TV 2 SPORT.

Bagspilleren fortæller, at hun udnyttede en option i sin kontrakt med Viborg, så Metz via en frikøbsklausul kunne få papir på hende, før kontraktens udløb.

Forhandlingerne tog for alvor fart efter VM-slutrunden i Spanien, der sluttede 19. december, hvor Kristina Jørgensen vandt bronze med Danmark.

- Der var ikke fokus på et klubskifte op til og under VM-slutrunden. Juledagene og de første dage af 2022 blev brugt på at tage beslutningen, fortæller Kristina Jørgensen.

Jeg håber, at jeg med skiftet kan blive en af verdens bedste håndboldspillere

Kristina Jørgensen, håndboldspiller

Kan blive blandt de bedste i verden

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen håber, at Metz kan være med til at minimere især de tekniske fejl hos Kristina Jørgensen.

Det vil nemlig flytte hende til ”det næste niveau.”

- Hun er jo en rigtig, rigtig dygtig håndboldspiller med et kolossalt stort potentiale. Hvis det skal forløses, så skal hun flytte sig det stykke op. Og så bliver hun blandt de bedste i verden, hvis hun formår det, siger eksperten.

Kristina Jørgensen er selv optimistisk og mener, at det er et realistisk scenarie.

- Jeg håber, at jeg med skiftet kan blive en af verdens bedste håndboldspillere. Det er svært at spå om fremtiden, men jeg håber at blive udfordret og udvikle mig endnu mere, siger hun til TV 2 SPORT.

Med skiftet til den nordøstlige franske by efterlader hun samtidig også et tomrum i Viborg, som hun har været med til at få tilbage i toppen af dansk håndbold igen. Det forklarer træner Jakob Vestergaard.

- Hun har trukket et kæmpe læs både på og uden for banen i de seneste tre år, hvor jeg har været retur. Det er en megastjerne, der har potentiale til at blive verdens bedste håndboldspiller, vi sender videre, siger han.

Stor svækkelse for Viborg

Peter Bruun Jørgensen har også svært ved at se, hvordan viborgenserne skal lappe hullet efter Jørgensen.

- Det er ikke godt for Viborg. Det er en kolossal svækkelse. Hun har udviklet sig til at være altdominerende for Viborg, og det bliver svært at erstatte hende, siger Peter Bruun Jørgensen.

Metz topper lige nu den franske liga med maksimumpoint efter ti kampe. Med 23 ligatitler gennem tiden er det samtidig den klub, der har været mest dominerende i fransk kvindehåndbold.

Kristina Jørgensen er en fast del af det danske landshold, som hun har spillet 69 kampe for siden debuten i 2017. I december var Jørgensen med til at vinde bronze ved VM.