EM håndbold

- Danmarks rejse til Ungarn virker relativt hasarderet, siger håndboldekspert

Når det danske landshold mandag flyver til Ungarn for at spille EM, flyver de ikke alene, men i normale rutefly.

Smittetallene er tårnhøje, og coronaen buldrer afsted.

Det har landsholdlejren også fået at føle op til EM, hvor Jannick Green 3. januar testede positiv.

Alligevel har DHF besluttet at flyve til Ungarn med et normalt rutefly i stedet for et chartret fly, som koster omkring 150.000. Altså flyver de ikke alene, men sammen med andre.

Det er en afvejning, hvor de har prøvet at lave det mest sikre setup, forklarer Morten Henriksen, sportschef i DHF.

- På den ene side kigger man på risici og på den anden side på økonomien. Der har været en del ekstra udgifter siden 1. januar og til nu for at komme til EM, siger sportschefen til TV 2 SPORT.

Danmark flyver mandag, hvor de mellemlander i Amsterdam og derefter flyver videre til Budapest, Ungarns hovedstad.

- Vi har sikret det, vi kalder en forholdsvis sikker afgang – der er ikke noget, der er sikkert i disse tider – men vi kommer bag om hele check-in i Københavns Lufthavn og bliver kørt direkte ud til flyveren, hvor vi bliver seated bagerst på både den ene og den anden rute. Dermed tror vi på, vi kan lave en sikker rejse, siger Morten Henriksen.

Eksperter forstår ikke prioriteringen

Ud over en mere sikker rejsemåde i forhold til at nedsætte smitterisikoen, så er der også andre fordele ved at leje et fly.

- Jeg havde som spiller foretrukket at tage et chartret fly og flyve direkte derned, så man sparer rejsetid og generelt bare har nogle bedre betingelser, siger Anders Eggert, håndboldekspert på TV 2 SPORT.

Han bakkes op af håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, der heller ikke forstår prioriteringen af DHF.

- Danmark er en guldkandidat i Ungarn, og jeg synes, det virker relativt hasarderet at sætte sig ind i et almindeligt rutefly med ganske almindelige mennesker og flyve over Amsterdam og så igen videre til Ungarn. Det er meget risikabelt, selvom Morten Henriksen siger, at alle de forbehold, der kan træffes, er truffet. Hvis det drejer sig om 50-60.000 kroner, så forstår jeg ikke den prioritering, siger Claus Møller Jakobsen.

Sidstnævnte beløb er dog lavt sat, fastslår Morten Henriksen.

- Jeg kan roligt sige, at det drejer sig om mere end 50-60.000 kroner.

- Jeg tror ikke, det er en hasarderet beslutning. Det er klart, at risikoen vil være en smule mindre, hvis man tog et charterfly, lidt ligesom hvis vi spillede i torsdags – der ville også have været en lille risiko. Heldigvis har vi nogle gode folk omkring os, så med al respekt håber og tror vi på, at det vi gør er rigtigt, og risikoen er større mange andre steder, siger Morten Henriksen.

Danmark lander i Budapest mandag aften. Herfra tager de en bus til Debrecen, hvor de torsdag spiller første gruppekamp mod Montenegro.