- Han er jo decideret nedbrydende for modstanderne

Her kan du læse de danske spilleres karakterer efter 35-25-sejren over Norge i den eneste testkamp inden EM, der starter torsdag.

Hvis sejre giver selvtillid, så giver store sejre mod nationer som Norge virkelig selvtillid.

Danmarks eneste test inden EM var en dansk magtdemonstration. Det var et utroligt veloplagt og velspillende landshold.

Når man normalt hører om en dansk sejr på 35-25, falder tankerne på hvilken lilleputnation, de har mødt. Men det var ikke tilfældet her.

Norge er en mulig kandidat til EM-finalen. Det er det niveau, vi snakker om. Derfor var sejren meget, meget imponerende.

Det samme var Rasmus Lauges præstation. Han viste prøver på alt det, han mestrer både offensivt og defensivt. Det var dejligt at se ham tilbage.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand / Kampens spiller

  Han imponerede med sit målmandsspil: 13 redninger og en redningsprocent på 59. Det giver hele holdet en ekstra dimension, at de ved, at når Landin går på mål, så sker der ting og sager. Han får det simpelthen til at se så let ud. Nogle af de redninger, han har i dag, er jo decideret nedbrydende for skytterne. Når du har forsøgt dit bedste og så må se en målmand være så overlegen, tager det også stille og roligt selvtilliden ud af skytten. 

  6
 • Kevin Møller

  Målmand

  Blev aldrig hans kamp. Han har kun fire redninger og står med en redningsprocent på 21. 

  Der var i hvert fald tre-fire bolde i første halvleg, han burde have taget.

   

  2
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Spillede en stor periode af anden halvleg og laver et mål på to forsøg. Han dækkede godt op, brænder en enkelt chance, men generelt en fin præstation. Han burde også have fået et straffe mere, end det han fik. 

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Spillede første halvleg, scorede fire mål på fire forsøg. 

  I øjeblikket kan han åbenbart ikke ramme ved siden af. For fjerde landskamp i træk brændte han ikke, han er 25/25 i de fire sidste landskampe. Det er en fremragende præstation, og betyder, at landsholdet står umanerligt godt på den venstre fløj med Jakobsen og Landin. 

  5
 • Lasse Svan Hansen

  Scorede ét mål på ét forsøg og leverede en god, solid præstation uden at være specielt meget med i spillet. Han har også et par opbakninger forsvarsmæssigt, som altid er godt at se.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Scorede på tre ud af fem afslutninger, har en dejlig speed og er dygtig teknisk. På det ene af de to brændte skud blev han snydt for et straffekast begået af Sander Sagosen. Alt i alt en god præsation. 

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Stor landskamp. Dækkede midten med sin gamle kammerat fra Aalborg, Henrik Møllgaard. De skulle lige finde hinanden til at starte med.

  Saugstrup er meget dygtig både på kontraspillet og sine afslutninger. Scorede fem mål og brændte et enkelt skud og var som en fisk i vandet i det fornemme angrebsspil, Danmark spillede de første 30 minutter, hvor Saugstrup var den gennemgående streg. 

  Han har en rigtig god evne til at være de rigtige steder og få rykket sig i de områder, der bliver skabt til ham. Selvfølgelig også fordi angrebsspillet var så rytmisk godt, som det var i dag - det er perfekt til Saugstrup, fordi han er så dygtig. 

  Forsvarsmæssigt kom han til kort et par gange, men det kan næsten ikke undgås, når Sagosen kommer farende - Reinkind havde også sine momenter i 1. halvleg.

  5
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Havde én afslutning i kampen, hvor han nåede en svær bold, men missede. Spillede 10 minutter i alt, hvor han gjorde det fint og dækkede ganske fornuftigt op. 

  3
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Hald var med fra anden halvlegs start. Havde ingen afslutninger i kampen, men passede godt ind i forsvarsdelen med sin store fysik, som han også lever meget på i Flensburg. 

  Det siger noget om styrken i defensiven, at man har så kompetente folk, der kan komme ind sammen med Møllgaard. Saugstrup er gennemgående, men Hald har samme kvaliteter og udvikler sig også konstant i Flensburg, hvor han har rigtig mange forsvarsminutter. 

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Scorede på to ud af tre forsøg og lavede en enkelt teknisk fejl. 

  Han har i lang tid været manden, der kan løse det meste. I dag gjorde han det samme. Dækkede både back og spillede et enkelt minut som treer, da det lige passede. Derudover spillede han også playmaker og var foretrukket til at spille overtalsspillet, fordi han er en begavet håndboldspiller. Han begynder at nærme sig sit topniveau. Spillede med fuldstændig ro på, lavede et par meget flotte assister og et par mål. Han er landsholdets altmuligmand, derfor er han så vigtig, og det beviste han også idag. 

  5
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Han ér og bliver forsvarets store omdrejningspunkt. Han har evnerne til hele tiden at stå med en ny mand ved siden af sig. Når man kiggede over hele kampen, dækkede Danmark rigtig fint op. 25 norske mål skal man ikke være ked af. Møllgaard har udviklet sig til en forsvarsstrateg, som sætter en meget høj standard for det danske forsvarsspil. Og så har han også erfaringen, han kan håndtere at dække med mange forskellige. 

  Han kom for sent et par gange på Reinkind, men hvor man også må sige Reinkind beviste, hvor stor en skytte han er. 

   

  5
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Stille og rolig landskamp for Mikkel Hansen, som var med i startopstillingen. Spillede de første 20 minutter, hvilket han gjorde rigtig godt. Han var med i puljen i den nye opstilling med Lauge og Gidsel, som med deres gode duelspil satte Mikkel Hansen godt op, så han kunne gøre det, han gør bedst: At tordne bolden ind eller finde stregen på bedste vis. 

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Værdien af Gidsel kan ikke overvurderes. Han indgik stort set i det hele, indtil han blev afløst til sidst. Først i konstellationen med Rasmus Lauge og Mikkel Hansen og i anden halvleg, med Jacob Holm og Rasmus Lauge. 

  Gidsel scorede to mål på to forsøg, lavede en teknisk fejl og trak et straffekast. Og så har han stadigvæk evnerne til, uanset hvordan kroppen vender, at spille bolden videre og dermed blive en meget flot assistspiller. Han indgik i alle de varianter, der var i angrebsspillet i dag, det var flot. 

  5
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Kom ikke på banen. 

  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Spillede anden halvleg fra start. Han er en ren dynamo. En spiller med fart, som man bare bliver glad for at se. Kolossal udvikling, han har gennemgået. Alt blev ikke til guld i dag, men han lavede fem mål på seks forsøg. Både på gennembrud, almindelige skud og så er det med enorm speed på kontraspillet. Han lavede en enkelt teknisk fejl, men det lever jeg med, når der kommer så mange tekniske lækkerier fra ham. 

  5
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Det tog ham 25 sekunder, før han havde sat den første norske forsvarsspiller - fuldstændig uforstående over, hvad der skete - og bragte Danmark foran 1-0. Så vidste man, hvad han vil med det her comeback. Jeg tror, alle blev glade for, at han så hurtigt viste det ypperste efter sit fravær. 

  Han scorede fem mål på seks forsøg, og det første kvarter var ren Rasmus Lauge-show. Her gjorde han stort det, hvad der passsede ham. Det var gennembrud, skud og assistspil på et meget højt niveau. Defensivt brugte han sin gode fysik til at dække rigtig godt op. 

  I anden halvleg spillede noget træthed måske ind, og det endte med, han lavede tre tekniske fejl på indspil, der mislykkedes og havde et skud forbi mål. Men han havde så mange andre godter i posen, at når man gør det hele op, så var det et forrygende comeback for Rasmus Lauge. 

   

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Spillede lige under 10 minutter, heraf de sidste syv. Dem spiller han på et tidspunkt, hvor Norges forsvar var meget offensivt. Det kostede en teknisk fejl. Men han giver et eksempel på, hvad han skal ved sin scoring. Han har en fantastisk venstrehånd. Der er enorm kraft i, og han skyder med stor præcision. I dag helt ned i venstre hjørne mod en chanceløs Bergerud. 

  3
 • Aaron Mensing

  Bagspiller

  Kom ikke på banen. 

  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det er jo gefundenes Fressen for Nikolaj Jacobsen at have så mange dygtige spillere, at have så mange kombinationsmuligheder. Det er noget af det, som gør Nikolaj Jacobsen til en særlig træner, at han kan udnytte den enkelte spillers kompetencer, det viste han mange prøver på i dag. Når du kigger rundt i den store verden, er det danske landsholds angrebsspil noget af det, der er sat allerbedst sammen. Og med Lauge har det fået endnu flere kombinationsmuligheder. Det er op til Jacobsen og selvfølgelig Kronborg at udnytte alle de muligheder. Bedømt ud fra i dag, er det optimale muligheder.

  5