EM håndbold

Norsk spiller klar til første slutrunde ti år efter debut

Den norske landsholdsspiller Sebastian Barhold har kæmpet usædvanligt hårdt for at komme til en slutrunde med det norske landshold.

Se Danmark mod Norge lørdag fra klokken 15.10 på TV 2 og TV 2 PLAY

En rutineret debutant.

Det kan man næsten kalde den 30-årige norske landsholdsspiller Sebastian Barthold, der kan se frem til at debutere ved en slutrunde, når EM kastes i gang i Ungarn om få dage.

Det er hele ti år efter, at han debuterede på det norske landshold.

- Det er noget, man har set frem til og håber og drømt om skulle ske. I år markerer jeg jo ti-års jubilæum på landsholdet, så jeg har virkelig måtte kæmpe for det her mesterskab. Nu krydser jeg alt, hvad jeg har, for at det bliver gennemført som det skal, siger Sebastian Barthold til norsk TV 2.

Skal udfylde store sko

Trods stor succes i Aalborg Håndbold har han måtte vente på sin chance, fordi Magnus Jøndal har siddet tungt på positionen på venstre fløj. Han er stoppet, og det har nu åbnet op for Barthold.

- Det er nogle store sko, vi skal udfylde efter Jøndal. Heldigvis er vi to om at skulle udfylde pladsen. Det bliver svært at komme efter Jøndal, men Alexander Blonz og jeg skal løse opgaven, siger han til TV 2 Norge.

Inden slutrundedebuten venter en sidste testkamp mod Danmark for Barthold og det norske landshold.

Du kan se kampen mellem Danmark og Norge klokken 16 med optakt fra klokken 15.10 på TV 2 og TV 2 PLAY.