EM håndbold

Er Gidsel blevet vigtigere end Mikkel Hansen? Eksperter giver deres svar

Mathias Gidsel har med rekordfart gjort sig selv uundværlig for håndboldherrerne. Eksperter mener, at han nu er vigtigere end Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen og Niklas Landin har i mange år været de to altoverskyggende stjerner på det danske landshold.

De to skulle præstere, hvis Danmark skulle spille sig til tops.

Men på bare et års tid er 22-årige Mathias Gidsel kommet blæsende ind fra siden og har taget landsholdet med storm.

Derfor mener TV 2 SPORTs to håndboldeksperter Anders Eggert og Bent Nyegaard, at han nu faktisk er blandt de sværeste at undvære, hvis man leger med det tankeeksperiment.

- Jeg er ude i Gidsel eller Niklas Landin. Landin har et eller andet i det der mål, hvor han selv kan afgøre tingene. Gidsel er lidt alene om den type spil, han spiller. Jeg synes i øvrigt også, at Mikkel Hansen har gjort det godt på højre back i perioder. Men som den der rene højre back, der er Gidsel bare unik og alene i øjeblikket, siger Anders Eggert.

Han bakkes op af Bent Nyegaard, der har udvidet duoen Hansen og Landin med Gidsel. Han understreger samtidig, at det er en cadeau til det danske landshold, at der overhovedet er den her diskussion.

- Vi er gået fra en top-2 til en top-3. Landin er for mig stadig den vigtigste. Det ville virkelig også være skidt at undvære Mikkel Hansen. Han leverer under pres, og han har sindssygt meget andel i alt det, vi har vundet. Uanset hvad er han stadig en af de allerbedste. Men Gidsel er bare blevet så afgørende en faktor, at han er vokset i det hierarki, siger Bent Nyegaard.

Komplet og moderne spiller

De to håndboldeksperter begrunder det med, at Mathias Gidsel er komplet og passer perfekt ind i den måde, som håndbold har udviklet sig på.

- Han har fart i spillet, han er farlig, han kan sætte sin mand, han er god i krydsspillet. Han spiller bare pisse godt, siger Anders Eggert.

Mathias Gidsel blev ved den seneste slutrunde kåret til den mest værdifulde spiller, mens han også fandt vej til All Star-holdet. Det er der flere grunde til.

- Det er jo, fordi at Gidsel skaber så meget sammenhængskraft i det hele. Hans statistikker er skræmmende gode.

- Spillet er blevet effektiviseret i de her år på grund af de mange dygtige duelspillere. De kommer ind og afslutter fra nogle tættere positioner med større chancer for at øge effektiviteten. Der er færre skud udefra, som typisk har en større risikofaktor. Derfor er Gidsel blevet så absurd vigtig, siger Bent Nyegaard.

De danske håndboldherrer spiller den første kamp ved EM mod Montenegro torsdag den 13. januar. Den kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.