EM håndbold

Mensah kalder dansk fly-beslutning tåbelig

Dansk Håndbold Forbunds valg om ikke at chartre et fly til Ungarn har landsholdsback Mads Mensah svært ved at forstå.

De danske håndboldherrer landede mandag eftermiddag i Ungarn, hvor de regerende verdensmestre torsdag indleder jagten på et europamesterskab.

Der var dog ikke meget verdensklassestøv over turen sydpå. En tur, der i rutefly begyndte i Københavns Lufthavn og sluttede i Ungarns hovedstad, Budapest, afbrudt af en mellemlanding i Amsterdam.

Jeg kan ikke forstå, at prioriteringen har været sådan her

Mads Mensah, landsholdsspiller

Det gjorde den, fordi Dansk Håndbold Forbund (DHF) valgte at spare penge frem for at chartre et fly, der kunne have mindsket risikoen for at blive smittet med coronavirus og gjort turen til Ungarn mere behagelig. Den prioritering har en af de mest rutinerede landsholdsspillere svært ved at forstå.

Har du følt dig tryg i forhold til de har to rutefly og en mellemlanding?

- Øh… Ja og nej. Jeg synes, det er tåbeligt, at vi har gjort det, som vi har gjort det. Men sådan er det blevet gjort, og nu håber jeg bare, det holder stik, lyder det fra Mads Mensah bag sit mundbind til TV 2 SPORT, inden han glatter ud:

- Men egentlig synes jeg ikke, det er noget, man skal gå og være bekymret for. Det var, som det var.

Afstemning

Er du enig med Mensah i, at det er tåbeligt at flyve til EM i rutefly med en mellemlanding?

Sverige gjorde det modsatte

Mens de danske EM-favoritter fløj sammen med mennesker, de ikke kender, valgte naboerne fra Sverige at chartre et fly til Slovakiet, hvor de spiller deres indledende EM-kampe.

Det gjorde de, fordi holdets læge havde anbefalet det, efter at fløjstjernen Hampus Wanne i sidste uge afleverede en positiv coronaprøve, og deres testkamp mod Holland derfor blev aflyst.

Det samme skete i den danske EM-lejr, hvor målvogter Jannick Green den 3. januar testede positiv.

- Jeg kan ikke forstå, at prioriteringen har været sådan her. Men det er ikke mit bord, hvis man kan sige det sådan. Nu er vi kommet herned, og jeg håber, vi er kommet godt og sikkert frem, siger Mads Mensah.

Du havde foretrukket et chartret fly, og at I havde rejst alene?

- Ja, selvfølgelig. Der er ingen tvivl om, at der ikke skal meget til, før tingene kan gå skævt. Men jeg sidder ikke med overblikket over, hvad der er muligt og sådan nogle ting. Men der er ingen tvivl om, at det havde været det optimale den her gang.

Håndboldeksperter forstår heller ikke prioriteringen

Den holdning står Mensah ikke alene med.

To tidligere landsholdsspillere og nuværende håndboldeksperter for TV 2 SPORT har også svært ved at forstå, hvorfor der spares på det område.

- Danmark er en guldkandidat, og jeg synes, det virker relativt hasarderet at sætte sig ind i et almindeligt rutefly med ganske almindelige mennesker og flyve over Amsterdam og så igen videre til Ungarn, siger Claus Møller Jakobsen.

- Jeg havde som spiller foretrukket at tage et chartret fly og flyve direkte derned, så man sparer rejsetid og generelt bare har nogle bedre betingelser, siger Anders Eggert

Sportschefen i DHF, Morten Henriksen, forklarede lørdag, at beslutningen fra forbundets side har været en afvejning, hvor de har prøvet at lave det mest sikre setup.

- Vi har sikret det, vi kalder en forholdsvis sikker afgang – der er ikke noget, der er sikkert i disse tider – men vi kommer bag om hele check-in i Københavns Lufthavn og bliver kørt direkte ud til flyveren, hvor vi bliver seated bagerst på både den ene og den anden rute. Dermed tror vi på, vi kan lave en sikker rejse, siger Morten Henriksen.

Hensyn i København, men ikke på mellemlandingen

Samme hensyn blev der ikke taget i Amsterdam, fortæller landsholdskeeper Kevin Møller i Budapest.

- Det har været okay. I København var der taget forbehold for det hele, og der har været styr på det. De har været forstående, og der har ikke været noget at sætte en finger på. I Amsterdam var der en lille smule ventetid, og så var det bare videre igen, siger Kevin Møller til TV 2 SPORT.

Efter ankomsten til Budapest gik turen til Debrechen i bus. Her spiller Danmark mod Montenegro på torsdag. En kamp, du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY.