EM håndbold

Jacobsen holder fast trods modstanders opgivende udmelding

Det får ingen betydning for de danske forberedelser, at Montenegro nærmest har opgivet EM-kampen mod Danmark torsdag.

Med blot ét coronatilfælde har det danske EM-hold ikke været så hårdt ramt som andre hold.

Slet ikke som Montenegro, der er Danmarks første modstander ved EM i Ungarn og Slovenien.

Jeg tror ikke, det er første gang, at de underspiller en lille smule

Mikkel Hansen, landsholdsspiller

I sidste uge kunne montenegrinerne melde om hele otte coronatilfælde. Mandag var antallet reduceret til det halve inklusiv landstræner Zoran Roganovic og venstre back Milos Bozovic. Sidstnævnte kommer ikke til at spille mod Danmark.

Den turbulente montenegrinske EM-optakt får dog ingen betydning for de danske forberedelser til kampen, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT:

- Nu har vi da i det mindste fået sat navne på, og så kan vi ligesom tage det derfra og vide, hvem der ikke er med og forberede os på det. Men endegyldigt ved vi det jo ikke før en time før (kampstart). Derfor forbereder vi os egentlig, som vi plejer og har alle mand i spil. Og så må vi se, hvilket hold Montenegro stiller med.

Skal man tro målmand Nebojsa Simic bliver det et montenegrinsk hold, der på ingen måde kan måle sig med Danmark.

- Jeg synes ikke, at vi i øjeblikket er en god nok rival til Danmark, og fokus vil nok være på de to andre kampe, siger Simic ifølge Vijesti.me.

"Ikke første gang, at de underspiller en lille smule"

Den danske stjerne Mikkel Hansen mener imidlertid at have hørt samme sang tidligere, om end han anerkender, at mange coronatilfælde spolerer den perfekte turneringsoptakt.

- Jeg tror ikke, det er første gang, at de underspiller en lille smule, men det er klart, at det ødelægger meget med en optakt med en masse positive. Det ville være ødelæggende for alle landshold, lige meget om det var os selv eller som i dette tilfælde Montenegro.

- Det ødelægger en masse, men jeg tror ikke, at man skal tage fejl af, at lige så snart der bliver fløjtet op om to dage, så skal de nok være klar, siger Hansen til TV 2 SPORT.

Som så mange andre er Nikolaj Jacobsen ærgerlig over, at corona endnu en gang forstyrrer et mesterskab - og at Montenegro er så hårdt ramt, som det er tilfældet.

- Vi vil jo alle sammen gerne afvikle det på bedst sportslige måde, sådan at alle hold har en fair chance for at konkurrere på lige fod. Så det er selvfølgelig ærgerligt, at de er havnet i den situation, siger han.

Du kan se Danmarks EM-kamp mod Montenegro på TV 2 og TV 2 PLAY. Der er kampstart i ungarske Debrecen torsdag klokken 20.30.