Sportschef reagerer på kritik fra Mensah

Mads Mensah har kaldt det tåbeligt, at herrelandsholdet fløj til Ungarn i offentlige rutefly, mens Sverige chartrede et fly til rejsen.

Begejstringen var begrænset, da Mads Mensah kom til Ungarn mandag eftermiddag.

Han forstod ikke, hvorfor Dansk Håndbold Forbund tog coronachancen og lod landsholdsspillerne rejse med rutefly - endda med en mellemlanding. Og den kritik forstår sportschef Morten Henriksen udmærket.

Men stemplet ”tåbelig beslutning” preller også af på ham.

- Der er ikke nogen tvivl om, det havde været mere sikkert at rejse med et chartret fly. Sådan kan man blive ved med at sige: Det ville være endnu mere sikkert, hvis vi kørte i bus. Og endnu mere sikkert igen, hvis vi kørte i vores egne personbiler, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Der er mange vurderinger hele vejen igennem, og vi er vant til, at der er debat om de vurderinger. Det er der om alle coronatiltag i Danmark, så nu koncentrerer vi os om håndbold i stedet for.

Flere udgifter end ventet

Debatten om rutefly kontra chartret fly er opstået, efter det svenske håndboldforbund besluttede at chartre et fly for at minimere risikoen for coronasmitte.

Mads Mensah, har du følt dig tryg i forhold til de har to rutefly og en mellemlanding?

- Øh… Ja og nej. Jeg synes, det er tåbeligt, at vi har gjort det, som vi har gjort det. Men sådan er det blevet gjort, og nu håber jeg bare, det holder stik, sagde fra Mads Mensah gennem sit mundbind, da han var landet i Ungarn.

Hvis vi bruger for mange kræfter på at spekulere på det her i medierne, flytter vi fokus fra det, vi er her for

Morten Henriksen, sportschef i DHF

Morten Henriksen har tidligere forklaret, at DHF har haft flere udgifter end ventet for at minimere smitterisikoen i EM-lejren. Blandt andet er en testkamp i Frankrig blevet aflyst, ligesom et opgør på hjemmebane mod Norge blev det.

I skrivende stund er Jannick Green fortsat den eneste danske spiller, der er testet positiv for covid-19 umiddelbart inden slutrunden. Derfor vil Morten Henriksen gerne droppe debatten om EM-rejsen og i stedet fokusere på den sportslige vej mod endnu en guldmedalje til Danmark.

- Lige nu har alle det godt, og vi håber, det bliver ved sådan. Vi kan lave mange hypoteser i de her tider, og hvis vi bruger for mange kræfter på at spekulere på det her i medierne, så synes jeg, vi flytter fokus fra det, vi egentlig er her for: Nemlig at begejstre den danske befolkning, slutter Morten Henriksen.

Danmark spiller EM-premiere mod Montenegro torsdag klokken 20.30. Opgøret vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.