EM håndbold

Danmark har ét kritikpunkt om EM-forhold

At blive blandet sammen med andre hold omkring måltiderne er lige nu Danmarks største bekymring, når det kommer til forholdene i Ungarn.

I tre dage har de danske håndboldherrer befundet sig i den ungarske by Debrecen, hvor de torsdag tager hul på EM.

Og indtil videre har det været et godt ophold.

For mens franskmændene har ytret bekymring og ærgrelse over forholdene på hotellet i den ungarske by Szeged, er de godt tilfreds i den danske lejr.

Her er der kun ét nævneværdigt ønske til forandringer, fortæller Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen.

- Lige nu er det største kritikpunkt hernede, at vi ikke er opdelt nok i forhold til vores måltider.

- Vi så gerne, at det ikke er den samme buffet, som holdene går og tager af, og at man måske er lidt mere opdelt i forhold til at spise, siger landstræneren.

Nikolaj Jacobsen forklarer, at det er holdene internt imellem, der har aftalt, at de så vidt muligt skal spise på forskellige tidspunkter.

Danmark bor på samme hotel som Nordmakedonien, Slovenien og Montenegro, der er danskernes tre modstandere i det indledende gruppespil.

Bruger ikke så meget tid i madsalen

På Frankrigs pressemøde tirsdag fortalte flere spillere, at de var ”forbløffede og chokerede” over, at de på hotellet skal spise med andre gæster, ligesom de har oplevet episoder, hvor gæsterne ikke har båret masker eller mundbind.

Vi kan også godt se, at det ikke er alle, der gør brug af de plastikhandsker, som vi skal bruge

Lasse Svan

Men det er altså ikke gældende på hotellet i Debrecen.

- På vores hotel har vi ikke det på samme måde som franskmændene. Det eneste er, at vi spiser med de andre hold, og der kan selvfølgelig også være coronasmitte. Hvis jeg skal sætte en finger på et eller andet, ser jeg gerne, at vi har vores eget rum, eller at alle hold har deres egen madsal, siger Niklas Landin.

Målvogteren fortæller, at de internt på holdet har aftalt, at de ikke skal bruge så meget tid i spisesalen. De har i stedet et stort fællesrum, som de gør brug af.

For i spisesalen er det tilsyneladende ikke alle, der er lige bekymrede.

- Vi har også har diskuteret, hvor sikkert det er, at vi deler buffet med de andre hold, og at vi sidder så tæt på dem, som vi gør, nede i spisesalen. Vi kan også godt se, at det ikke er alle, der gør brug af de plastikhandsker, som vi skal bruge, siger Lasse Svan.

- Vi sørger for at bruge handsker og spritte af, når vi har været i buffeten, og så har vi aftalt, at vi ikke skal bruge så meget tid dernede.

Har lært at håndtere usikkerhed

Det er ikke første gang, at forholdene på hotellerne bliver diskuteret. Til VM i Egypten for et år siden var Danmark ligeledes kritiske over, at der ikke var kontrol over situationen i forhold til at blive blandet sammen i forbindelse med måltiderne.

Men Lasse Svan forklarer, at de danske spillere efterhånden har lært at leve med den usikkerhed, der er forbundet med coronapandemien.

- Vi kan være lidt mere i det. Det er superærgerligt, hvis nogen af os bliver smittet og ikke kan være med til at spille, men det er lidt de præmisser, der er, for at vi kan deltage. Selvfølgelig er det noget, vi snakker om, men det er ikke noget, der fylder hos folk, siger den rutinerede fløjspiller.

Danmark åbner EM torsdag aften, hvor modstanderen er Montenegro. Herefter venter kampene mod Slovenien og Nordmakedonien.