EM håndbold

Danmarks første modstander sendt 30 km væk

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, ser fordele ved, at de ikke bor på samme hotel som Montenegro.

Montenegro, der er Danmarks første EM-modstander, har haft en turbulent optakt til slutrunden i Ungarn.

For montenegrinerne har været hårdt ramt af coronasmitte, og det har nu fået den konsekvens, at de ikke kan bo på det samme hotel som resten af nationerne i Gruppe A.

Det bekræfter Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, over for TV 2 SPORT.

Forbundet oplyser, at det er blevet besluttet, at de montenegrinske spillere af sikkerhedsmæssige årsager skal bo alene på værelserne, og det var der ikke plads til på spillerhotellet i Debrecen.

Beslutningen blev ifølge EHF truffet umiddelbart inden Montenegros afgang til Ungarn. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er de montenegrinske spillere blevet indlogeret på et hotel 30 kilometer fra Debrecen.

Det stemmer med oplysningerne i det montenegrinske medie Vijesti, der tilføjer, at EM-delegationen skulle have kæmpet for at få lov til at bo tættere på Debrecen.

Derudover skriver Vijesti, at tre personer er testet positiv for coronavirus efter ankomsten til Ungarn. Det er endnu uvist, om der er tale om spillere eller folk i staben.

Fordel set med danske briller

Torsdag aften skal Danmark og Montenegro mødes i den første kamp i det indledende gruppespil.

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, føler med det hårdt ramte montenegrinske landshold, men set med danske briller gør det ikke noget, at de ikke skal stå side om side ved morgenmaden.

- Det er synd for dem, at de ikke kan komme ind og være en del af det. Men på den anden side gør det, at vi er et hold færre. Så hvis jeg skal kigge på det gennem mine egne briller, så er der et hold færre om buffeten og lidt mere plads i spisesalen til os andre.

Er det betryggende?

- Det er i hvert fald bedre end at være fire, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark er indlogeret på Hotel Lycium, der ligger centralt i Debrecen. Det samme gør sig gældende for Nordmakedonien og Slovenien.

Udfordringer med måltider

Tidligere onsdag forklarede Nikolaj Jacobsen og flere af de danske spillere, at der har været udfordringer i forhold til måltiderne på hotellet.

- Lige nu er det største kritikpunkt hernede, at vi ikke er opdelt nok i forhold til vores måltider.

- Vi så gerne, at det ikke er den samme buffet, som holdene går og tager af, og at man måske er lidt mere opdelt i forhold til at spise, sagde landstræneren.

Nikolaj Jacobsen forklarede, at det er holdene internt imellem, der har aftalt, at de så vidt muligt skal spise på forskellige tidspunkter.