EM håndbold

Franske stjerner chokerede over EM-forhold

EHF kalder det en "organisatorisk fejl," at franskmændene måtte spise blandt andre hotelgæster.

Det franske landshold blev mødt af andre hotelgæster og manglende mundbind, da de tjekkede ind i Ungarn mandag.

Det sagde spillerne på et pressemøde tirsdag, hvor Nikola Karabatic fortalte, at han blev noget overrasket.

- Vi var alle forbløffede og endda chokerede over, at der var hotelgæster, der ikke bar masker eller mundbind. Og at vi skulle spise sammen med andre gæster, siger han ifølge L’Equipe.

Det er et stort hul i den meget strikse protokol fra EHF. Det er ikke acceptabelt

Guillaume Gille, fransk landstræner

Tirsdag morgen fik de så morgenmad ved siden af andre besøgende og ikke i et separat, isoleret lokale, som der ellers står i den strenge coronaprotokol.

- At se folk i badetøj ved siden af os, når vi går så meget op i ikke at blive testet positiv, ved jeg ikke, om det er respektfuldt for spillerne, siger Vincent Gerard.

Ikke acceptabelt

Den franske landstræner Guillaume Gille er dog mere klar i sin holdning.

- Det er et stort hul i den meget strikse protokol fra EHF. Det er ikke acceptabelt, siger Gille.

Franskmændene er ikke de eneste, der er utilfredse. Serbiens spanske landstræner, Toni Gerano, kalder det ligeledes for "kaotisk."

- Kaotisk organisation ved EM. Normale klienter uden mundbind i samme korridor som holdene. Ikke tests nok til alle hold. Forsinkelse på tests. Venter stadig på test, der var planlagt til 8.45. Spillere kan blive smittede. Hvordan kan vi spille?

L’Equipe skriver videre, at det franske landshold klagede til det europæiske håndboldforbund, EHF, hvor sagen blev bragt videre til generalsekretæren Martin Hausleitner.

- Han forpligtede sig til, at det ville blive ændret. Det var en organisatorisk fejl, siger den franske manager Philippe Bana.

Det er ikke første gang, at der er kritik af forholdene under en slutrunde, imens coronapandemien har stået på. Blandt andre var Danmark og Norge også ude med hård kritik under VM i Egypten sidste år, hvor kritikpunkterne var de samme, som Frankrig har fremført.

Frankrig spiller sine kampe i Szeged, imens Danmarks gruppe spiller i Debrecen. Frankrig har været hårdt ramt af smitte kort inden EM, men er ved at være ovenpå igen.

Frankrig møder Kroatien i åbningskampen torsdag. Den kamp kan du se klokken 20.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.