EM håndbold

Gidsel venter i spænding, når landsholdet udtages

Højrebacken er fortsat spændt på at se, om han er med, når landsholdet bliver udtaget.

I øjeblikket virker tanken utrolig fjern. Nærmest utopisk. Et herrelandshold uden Mathias Gidsel.

GOG-spilleren har været fast inventar i den rød-hvide trøje, siden han slutrundedebuterede med bulder og brag ved VM for et år siden.

Men sådan har det ikke altid været. Faktisk så Gidsel længe på landsholdet, som noget han aldrig ville blive en del af – ganske enkelt, fordi spillerne var bedre end ham.

- Jeg så det som det klart bedste hold i verden. Jeg tror, vi alle sammen så, hvor dominerende og dygtige de var – specielt under VM i 2019. Så jeg har altid set det: som noget uopnåeligt (at spille på landsholdet red.) – et sted man aldrig kommer hen rent håndboldfagligt, fordi de var så gode, som de var.

- Det har aldrig været et personligt mål for mig at komme på landsholdet, fordi jeg ved, det er meget få, der gør det og får den oplevelse i karrieren, siger Mathias Gidsel.

Svaret på ydmygheden skal findes i hans opvækst.

Et vestjysk fundament

Mathias Gidsel er vestjyde og voksede op i håndboldbyen Skjern. Her lærte han ikke at tage noget for givet. Og det er måske netop derfor, at han fortsat er en smule nervøs, når landsholdet skal udtages.

Er du stadig der, hvor du kigger på, om du er med, når der skal udtages et landshold?

- Ja, det er jeg nok. Og det vil jeg nok altid være – også selvom jeg godt er klar over, at jeg står i en god position til at komme med. Jeg venter altid med spænding, når indkaldelsen kommer. Der er min familie nok lidt indrettet sådan, at vi venter til, jeg er udtaget, før vi begynder at hoppe og danse.

Gidsels 2021 med landsholdet

  • VM-guld
  • OL-sølv
  • Kåret som OL's mest værdifulde spiller (MVP)

Er det noget, der ligger fra din opvækst fra dine forældre, at man ikke skal glæde sig for hurtigt?

- Tja, det kan godt være, at jeg er blevet opdraget sådan. Men sådan er jeg egentlig også i mange af de ting, jeg gør – der er jo ingen grund til at rende rundt og tro, at man er et andet sted, før man har fået indkaldelsen. Så jeg er altid lidt spændt på at se, hvem der er med – og selvfølgelig om jeg selv skal af sted, siger han.

Er han vigtigere end Mikkel Hansen?

Den tilgang har bragt landsholdets gennembrudsstærke højre back langt. Diskussionen blandt eksperter handler ikke længere om, hvorvidt Gidsel bør udtages.

Nu går snakken på, om GOG-spilleren rent faktisk er den mest uundværlige på landsholdet. Og det er ikke langt fra.

Bent Nyegaard: - Landin er stadig den vigtigste for mig at se. Det ville virkelig også være skidt at undvære Mikkel Hansen. Han leverer under pres, og han har sindssygt stor andel i alt det, Danmark har vundet. Han er stadig en af de allerbedste. Men Gidsel er bare blevet så afgørende en faktor, at han er vokset i det hierarki.

Anders Eggert: - Jeg er ude i, at Gidsel eller Niklas Landin er sværest at undvære. Landin har et eller andet i det mål, hvor han selv kan afgøre tingene. Gidsel er lidt alene om den type spil, han spiller. Jeg synes i øvrigt også, at Mikkel Hansen har gjort det godt på højre back i perioder. Men som ren højre back er Gidsel bare unik og alene i øjeblikket.

Danmark skal heldigvis hverken undvære Mathias Gidsel, Niklas Landin eller Mikkel Hansen, når det går løs til EM mod Montenegro torsdag klokken 20.30. Tænd for flimmerkassen på TV 2 eller tune ind på TV 2 PLAY.