EM håndbold

Hansen ærgrer sig over fravalg i PSG

Mikkel Hansen har næppe været mere frisk, end han er nu. Han har nemlig spillet forbavsende lidt for sin franske klub PSG.

Til sommer siger Mikkel Hansen farvel til Paris Saint-Germain, men allerede nu har træneren Raul Gonzales mere eller mindre sagt farvel til Mikkel Hansen.

Den danske stjerne, der tre gange er kåret som verdens bedste spiller af det internationale håndboldforbund, har spillet forbløffende få minutter inden EM.

- Jeg ville måske gerne have spillet noget mere, men jeg har også forståelse for, at det er min sidste sæson et sted, hvor man måske også er ved at køre lidt yngre spillere ind til at lære at levere to gange om ugen på et højt niveau, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Den forklaring forstår TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard – men kun til dels.

PSG med Mikkel Hansen er klart bedre end PSG uden Mikkel Hansen

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT

Ifølge Nyegaard giver det ikke mening, at Elohim Prandi gentagne gange har været foretrukket frem for Mikkel Hansen.

- Det har undret mig, at Raul Gonzales i så høj grad fortrækker at spille med Prandi i stedet for Hansen. Jeg har ikke forklaringen på det, men fakta er, at Mikkel Hansen næppe har været mere frisk, end han er nu, siger Bent Nyegaard og tilføjer.

- PSG skal nok vinde det franske mesterskab uden Mikkel Hansen i en fremtrædende rolle, men for eksempel var det uforståeligt for mig, at hans rolle ikke var større, da PSG tabte til Aalborg i Champions League-semifinalen sidste år. Og sådan har det været flere gange siden. Jeg synes, han bliver underprioriteret – også selvom han er på vej videre. PSG med Mikkel Hansen er klart bedre end PSG uden Mikkel Hansen.

PSG-topscorer takket være straffekast

TV 2 SPORT har ikke et minuttal for Mikkel Hansens aktioner for PSG i denne sæson, men antallet af afslutninger i åbent spil er et godt billede på det. I indeværende sæson er Mikkel Hansen noteret for 26 afslutninger i den franske liga - i gennemsnit to per kamp. Elohim Prandi har sendt 84 afslutninger mod mål i åbent spil, viser statistikken.

  • Mikkel Hansen: 15 mål på 26 afslutninger i åbent spil. 47 mål på 56 staffekast. I alt i ligaen: 62/82
  • Elohim Prandi: 51 mål på 84 afslutninger i åbent spil. 0 straffekast. I alt i ligaen: 51/85

I åbent spil er der for Mikkel Hansens vedkommende tale om en halvering af afslutninger per kamp siden sidste sæson - og det er altså takket være straffekast, han er blevet topscorer for PSG.

Nikolaj Jacobsen, hvordan står Mikkel Hansen inden det her mesterskab?

- Fint. Mikkel træner godt, det synes jeg også vores kamp viser... Han lavede fem mål i første halvleg mod Norge, og så fik han fri. Så skulle de andre også lave lidt. Jeg tror, han står rigtig fint. Han virker frisk og veloplagt og snakker hele tiden, så det er et godt tegn, siger landstræneren.

Mikkel Hansen vil ikke selv gætte på, om den begrænsede spilletid i PSG får indflydelse på hans præstationer under EM. ”Det må vi jo se,” siger han og understreger, at han trods alt har været på banen i rigtigt mange kampe.

- Så synes jeg heller ikke, at det har været værre. Jeg har fået forholdsvis meget spilletid i mange af de vigtige kampe, og det har egentlig været fint.

Efter denne sæson skifter 34-årige Mikkel Hansen til Aalborg Håndbold, hvor han skal spille de næste tre sæsoner.