EM håndbold

Landin roser holdets fokus trods smitterisiko

Landsholdsprofilen Niklas Landin forsøger at fokusere på håndbolden, selvom frygten for at samle smitte op undervejs i turneringen lurer i kulissen.

EM i herrehåndbold er lige på trapperne, og som med så meget andet i denne tid har slutrunden følgeskab af en virus ved navn corona.

Allerede inden EM-starten er flere mandskaber hårdt ramt af smitte, og på et af spiller-hotellerne er man i "chok" over forholdene.

Det giver naturligvis en del bekymringer. Især når man møder et hold som Montenegro, der har haft flere smittede spillere i truppen.

Er der en frygt for, at man kan hive smitte med sig fra sådan en kamp?

- Ja, det har vi nok et eller andet sted, når der bliver ved med at dukke nye smittetilfælde op. Det kan også godt opstå på vores hold, uden vi rigtig ved, hvor det kommer fra, siger landsholdsmålmand Niklas Landin på onsdagens pressemøde.

- Men vi satser selvfølgelig på, at der ikke opstår noget en tre-fire dage efter kampen.

Holdet har det rette fokus

Mens coronasmitten, danskernes flyvetur til slutrunden og forholdene på hotellerne har fyldt meget frem mod EM, er det ifølge Landin ikke noget, der tager fokus fra dét, det handler om, internt på holdet.

- Jeg er egentlig fint tilfreds med fokus på holdet. Vores træninger er gode, og taktikmøderne er meget fokuserede fra samtlige spillere. Så på den måde synes jeg egentlig, det fungerer rigtig godt, siger han.

Personligt er han også blevet god til at lægge tanken om risikoen for smitte til side og fokusere på håndbolden.

Noget, han i høj grad har tillært sig efter en lang periode i den tyske Bundesliga med risiko for smitte og karantæne.

- Det er præcis det samme, som når man render rundt i Bundesligaen. Vi ved alle sammen godt, det kan ske, at vi får nogle smittede efter hver evig eneste kamp. Det har vi oplevet i Bundesligaen, og det kommer vi måske også til at opleve her.

- Jeg håber selvfølgelig bare, at vi og slutrunden kan gå fri af det, men jeg synes ikke, at jeg på den måde er blevet mere bange for at gå rundt på hotellet. Det sker, hvis det sker, siger Landin.

Samtidig fortæller han, at det danske landshold gør alt, hvad de kan for at undgå smitte. Derfor bruger de håndsprit og mundbind, ligesom de sørger for ikke at tage til mad, når de andre hold spiser.