EM håndbold

- Danmark er de helt store guldfavoritter, siger svensk profil

De svenske spillere er ikke i tvivl. Danmark har et 'komplet hold' og er den absolutte guldfavorit, lyder det.

Danmark vinder EM-guld.

Sådan bør det gå, hvis de danske håndboldherrer lever op til den favoritværdighed, som de svenske spillere giver Danmark.

- Som så mange andre synes jeg, at Danmark er de helt store guldfavoritter, siger den svenske stjerne Jim Gottfridsson til TV 2 SPORT.

Han bakkes op af holdkammerat Hampus Wanne, der mener, at Danmark er endnu bedre end ved de seneste slutrunder.

- De har rigtig store chancer (for at vinde guld, red.). Det så vi jo senest ved OL, og nu er Rasmus Lauge så også tilbage. At man spiller en OL-finale, og så man endda tilføjer en Rasmus Lauge... Det er helt fantastisk, siger han.

Den danske landsholdsspiller Lasse Svan køber ind på, at Danmark er blandt favoritterne, men netop derfor forventer han, at det bliver ekstra svært at vinde guld.

- Vi er en af dem. Bare fordi vi er store favoritter, betyder det ikke, at vi får noget foræret. Tværtimod tror jeg, at der er mange, der er sultne efter at vise, at de også godt kan slå os, siger han.

Komplet hold

Når svenskerne bliver bedt om at uddybe, hvorfor Danmark er så store favoritter, holder de ikke igen med roserne.

- De har to verdensklassemålvogtere, som kan afgøre kampe selv. De har Mikkel Hansen, som kan smide den ind fra alle steder. De har Gidsel, som er gennembrudsfarlig. De har gode fløje. Så har de utrolige presspillere med Lauge, Mads Mensah og Jakob Holm. Det er et fuldstændig komplet hold. De har verdensklassespillere overalt, siger Jim Gottfridsson.

Svenskerne blev ved lodtrækningen til EM placeret i den modsatte halvdel end Danmark. Det betyder, at de to nationer først kan brage sammen i en eventuel semifinale. Det er Jim Gottfridsson glad for:

- Det betyder, at vi slipper for dem så længe som muligt, siger han med et smil.

Både Danmark og Sverige indleder EM torsdag. Danmark møder Montenegro, mens Sverige møder Serbien-Hercegovina.